top of page

Monitoringsoftware

Ondanks monitoring, te weinig inzicht. Hoe kan dit?

IT omgevingen zijn bij veel organisaties dynamischer dan ooit. Er verdwijnt IT apparatuur, omdat applicaties als SaaS worden afgenomen of er komt juist apparatuur bij, omdat gebruikers bijvoorbeeld een virtuele desktop aangeboden krijgen. Dit betekent dat de samenstelling van de apparatuur in de racks enorm kan variëren.

 

Dit laatste is relevant wanneer de UPS- en/of koelsystemen te zijner tijd vervangen moeten worden. Aan de hand van apparatuur in de racks kan een inschatting gemaakt worden van de elektrotechnische belasting. Er zit echter een aanzienlijk verschil tussen de piekbelasting die de fabrikant opgeeft en de gelijktijdige belasting waar we in de praktijk mee te maken hebben. Inderdaad… Meten is weten!

 

Door op rack niveau gebruik te maken van slimme PDU’s met meetfunctie, in combinatie met PIM+ monitoringsoftware, Docksters of EcoStruxure, heeft u altijd een compleet beeld en weet u van welke UPS- en koelcapaciteit u uit moet gaan bij het vervangen van één van beide systemen. Hiermee voorkomt u dat onnodig wordt geïnvesteerd in te veel capaciteit of dat er een onaangename verrassing ontstaat bij een te kort aan capaciteit. Monitoring helpt u niet alleen om storingen aan te zien komen, maar draagt hierbij ook bij aan verantwoorde investeringen.

Onze specialisten vertellen u graag meer over welke monitoring software het beste bij uw organisatie past. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Meer weten over monitoring?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

X-ICT in Zwolle

Over X-ICT

Wij zijn X-ICT

Sinds 2007 zijn wij een zelfstandig bedrijf, maar ons team heeft ruim 20 jaar ervaring. Met veel enthousiasme delen wij deze kennis met u tijdens een kennismakings- en/of adviesgesprek. Of kom eens kijken in onze showroom. U bent van harte welkom!

Onze mensen en de manier waarop zij onze relaties verder helpen maken X-ICT uniek. Onze klanten waarderen ons vanwege onze manier van samenwerken: ‘We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen’.

bottom of page