72b33c2f-c070-48ba-96a7-57e1d6e085dd-aspect-ratio-1920-690

10-07-2024

Maak kennis met de Datacenter Impact Analyse (DIA)

Zo ergens tussen de 10 en 15 jaar komt het moment dat koel- en UPS installaties verouderd raken en vervangen moeten worden. Bij veel organisaties reist dan de vraag hoe de komende 10 tot 15 jaar ingevuld moeten worden.

On-premise, Cloud of Hybride?

Bij veel organisaties reist dan de vraag hoe de komende 10 tot 15 jaar ingevuld moeten worden. Worden de installaties vernieuwd? Wellicht een compactere computerruimte op een andere locatie in het pand? Datacenterdiensten afnemen vanuit een provider of wellicht een hybride model? De Datacenter Impact Analyse (DIA) helpt je bij het maken van de juiste keuze. De investering in een nieuwe serverruimte of het moderniseren van de huidige computerruimte kun je, inclusief de te verwachten onderhoudskosten, afzetten tegen het afnemen van datacenter diensten.

Wat heb ik nodig in de nieuwe situatie?

Doorgaans is er bij een nieuwe computerruimte minder koel- en UPS capaciteit benodigd dan bij de huidige situatie. IT-apparatuur is gevirtualiseerd, al dan niet in de vorm van (hyper) converged oplossingen en het energieverbruik van de nieuwe generatie hardware is veel lager dan bijvoorbeeld 10 jaar geleden. In een hybride model wordt een deel van de applicaties “As a Service” aangeboden en hoef je hier zelf geen capaciteit voor te reserveren. De Datacenter Impact Analyse helpt je bij het bepalen van de juiste capaciteit en vertaalt dit in een vernieuwd of aangepast ontwerp.

Tegelijkertijd verduurzamen

Een nieuwe of een gemoderniseerde computerruimte betekent eveneens dat we kunnen verduurzamen. Geen investeringen in capaciteit die nooit gebruikt wordt, optimaal rendement bij technische installaties en het toepassen van energiezuinige technologie zorgt er voor dat het energieverbruik zo laag mogelijk blijft. De Datacenter Impact Analyse helpt je bij het vergroenen en verduurzamen van de IT-voorzieningen, tegen zo laag mogelijke investeringen.

Assessment

Een Datacenter Impact Analyse is een assessment en voor veel organisaties het vertrekpunt naar toekomstige IT-voorzieningen en verduurzaming. Ben je aanbestedingsplichtig dan kan de uitkomst van de  Datacenter Impact Analyse worden vertaald in een bestek, waarmee je de markt op kunt.