AdobeStock_415538855-aspect-ratio-1920-690

Overheid

X-ICT is een vaste partner binnen veel overheidsorganisaties, zoals provincies, gemeenten en waterschappen. Bijna ieder weekend tref je onze specialisten wel ergens aan om netwerkbekabeling te moderniseren of een serverruimte te vernieuwen. Maar ook doordeweeks kom je ons veelvuldig tegen bij een gemeentehuis of bijvoorbeeld een waterschap.

Referenties overheid

logo-gemeente-hilversum
VPRO
logo-gemeente-huizen
logo-gemeente-staphorst
logo-provincie-flevoland
logo-aa-maas

Onze relaties kennen ons als een innovatief bedrijf, waarbij wij monitoringsystemen inrichten en onderhouden en telkens nieuwe I(o)T oplossingen bedenken en realiseren. Vanuit één platform monitoren we je noodstroomvoorzieningen of we helpen met het optimaliseren van de bezetting van kantoren of vergaderruimtes.

Contact us, coworking or happy woman in call center consulting or typing on laptop at customer services. Virtual assistant, girl or sales consultant in telemarketing or telecom company help desk

Waar de overheid aan burgers vraagt om duurzaam en spaarzaam te zijn, mogen burgers dit andersom ook van de overheid verwachten. Dit zie je terug bij het ontwerpen of verduurzamen van computerruimtes. We werken hierbij uitsluitend samen met fabrikanten met een aantoonbaar trackrecord op het gebied van vergroening en verduurzaming.

We realiseren ons daarnaast dat alles betaald wordt met gemeenschapsgeld, daarom maken we in onze adviezen een duidelijk onderscheid tussen noodzakelijk en “nice to have”. Verduurzaming hoeft niet altijd veel geld te kosten. Vaak kan de temperatuur in de serverruimte best wat omhoog en dragen blindpanelen van een paar euro per stuk bij aan het terugdringen van het energieverbruik.

Wil je meer inzicht in temperatuur, belasting en energieverbruik van je ruimtes? Zodat je het effect van de maatregelen direct kunt zien? Ook daarin denken we graag mee!

Inspectie van je computerruimte(s)

We helpen je graag op weg om enerzijds een zo hoog mogelijke beschikbaarheid van je IT voorzieningen te borgen en anderzijds te verduurzamen. We bieden hiervoor diverse assessments aan, waarbij onze specialisten je computerruimte(s) inspecteren. Hierbij worden enerzijds risico’s in kaart gebracht, die de continuïteit kunnen ondermijnen en wordt anderzijds onderzocht waar de efficiëntie verhoogd kan worden.

Vanuit de inspecties wordt een assessment rapport opgesteld. In dit rapport tref je maatregelen en aanbevelingen aan. Indien de volledige computerruimte gemoderniseerd of vervangen moet worden dan maakt een ontwerp en een begroting deel uit van het assessment.

Volledig ontzorgd

Projecten waarbij een volledige computerruimte vernieuwd moet worden en/of netwerkbekabeling in een computerruimte moet worden vervangen, worden op voorhand vaak als spannend gezien. Dit is bij ons helemaal niet nodig. Onze ervaren projectleiders ontzorgen je volledig. Niet alleen wat betreft de werkzaamheden van X-ICT, maar ook de afstemming met derden, zoals bijvoorbeeld een bouwkundig aannemer of een e-installateur. Op basis van een zeer ruime projectervaring met soortgelijke projecten ligt er een draaiboek klaar voor je situatie.