Hellendoorn_X-ICT_Unicool_043-aspect-ratio-1920-690

(Nood)stroomvoorziening

Betrouwbare noodstroomvoorzieningen, zoals UPS systemen en noodstroomaggregaten zijn onmisbaar. Steeds meer bedrijven en organisaties krijgen te maken met het uitvallen van de netspanning. Meestal niet meer dan een stroomdip, maar ook steeds vaker langdurig. Dit heeft een aanzienlijke impact: verlies van productie, betalingen die tijdelijk niet verwerkt kunnen worden of het verlenen van zorg dreigt in gevaar te komen.

DSCF1382 kopie

Het Nederlandse stroomnet is overbelast. Dit veroorzaakt de storingen of zelfs uitval van netspanning. Met regelmaat is dit een spanningspiek of dip. Een UPS vangt die pieken en dips op en levert bovendien een “schone” spanning aan je kritieke infrastructuur. Voor langdurige uitval van de netspanning biedt X-ICT oplossingen op basis van zowel UPS-systemen als noodstroomaggregaten. Op deze manier blijven onder andere ziekenhuizen en overheidsgebouwen voorzien van spanning.

Zo zorgen wij er indirect voor dat bruggen, sluizen en gemalen bediend kunnen worden en patiënten de zorg blijven krijgen die ze nodig hebben.

Moderne en duurzame UPS-systemen

Als het gaat om UPS-systemen zetten we zo veel mogelijk in op moderne lithium-ion systemen. Deze batterijen gaan tot tien jaar mee en de inzet van actieve koeling is vaak niet nodig. Op het gebied van langdurige noodstroomvoorziening kijken we samen met onze fabrikanten naar de meest duurzame oplossingen, van Biodiesel tot lithium-ion en waterstofoplossingen. Daarnaast innoveren we in het verlengde hiervan oplossingen op het gebied van energieopslag.

UPS-systemen monitoren

Afhankelijk zijn van noodstroom betekent dat we met 100% zekerheid op noodstroominstallaties moeten kunnen vertrouwen. Door UPS-systemen te monitoren, weten we dat ze klaar staan om hun taak te vervullen en worden we vroegtijdig geïnformeerd als een accu defect lijkt te raken. We krijgen ook een indruk hoe vaak de stroom eigenlijk uitvalt en kunnen aan de hand hiervan op zoek naar oorzaken. Bij een noodstroomaggregaat willen we er zeker van zijn dat de installatie stand-by staat en dat er voldoende brandstof aanwezig is. Noodstroomvoorzieningen en monitoring zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.