UPS monitoring
Wie is er verantwoordelijk voor de UPS systemen? Is dit de facilitaire of IT-afdeling, of misschien geen van beide? Wie signaleert dat er een UPS uitvalt of uit gaat vallen? Wie signaleert of de UPS en/of de batterij vervangen moet worden?
Uitval van de netspanning en stroomstoringen (pieken en dippen) komen steeds vaker voor, bijvoorbeeld door overbelasting van het net of door graafwerkzaamheden. De afhankelijkheid van de UPS wordt hierdoor groter. Een UPS is voorzien van batterijen. De levensduur van de batterijen is beperkt, daarom is het van belang om UPS systemen nauwlettend in de gaten te houden. Met behulp van monitoring signaleer je een (aanstaande) storing of een probleem. Zo kun je tijdig maatregelen nemen, zoals het vervangen van de batterijen.
De juiste grip op je UPS-systemen
Nog geen volledige grip op de UPS systemen? Wij ondersteunen graag bij het monitoren van UPS systemen. Tevens hebben we alle kennis en ervaring in huis om eventuele technische storingen te verhelpen. Hoe prettig is het als er al een servicemonteur onderweg is, terwijl je zelf wellicht nog niet eens bewust bent van een storing aan de UPS? Dit is de kracht en toegevoegde waarde van monitoring door X-ICT.
Monitoren van meerdere systemen
Naast UPS-systemen monitoren wij ook andere installaties zoals koelsystemen en bijvoorbeeld noodstroomaggregaten. Hier bieden wij de dezelfde toegevoegde waarde.
Wordt er gebruik gemaakt van een noodstroomaggregaat, maar is er geen mogelijkheid om deze aan het (LAN) netwerk te koppelen? Dit hoeft in de meeste gevallen geen belemmering te zijn. Door storingscontacten aan een IoT-module te koppelen, is monitoring van het noodstroomaggregaat, via IoT, alsnog mogelijk.