AdobeStock_514847439-aspect-ratio-1920-690

Shutdown software

Wat als de stroom opeens uitvalt en de batterijen van de UPS leeg raken? Wellicht is er inmiddels een noodstroomaggregaat ingeschakeld. Is dit niet het geval dan vallen de IT systemen uiteindelijk ongecontroleerd uit, waarbij programma’s en transacties niet correct worden afgesloten.

Indien IT- systemen bij stroomuitval niet correct worden afgesloten dan kan dit vervelende gevolgen hebben. Transacties kunnen verloren gaan, bestanden kunnen beschadigd raken en er kunnen problemen ontstaan bij het herstarten van IT- systemen.

De inrichting van Shutdown software zorgt er voor dat IT-systemen correct en in de juiste volgorde worden afgesloten. X-ICT is specialist op het gebied van de inrichting van de Shutdown software. Daarnaast kunnen wij meedenken in batterij-oplossingen, waarbij we het afsluit-moment zo laat mogelijk kunnen plannen, zodat de netspanning wellicht hersteld is voor het Shutdown proces wordt opgestart.

Zwolle_X-ICT_013

Inrichten van shutdown software

X-ICT helpt je graag met het inrichten van shutdown software. Onze specialisten hebben kennis van de meest voorkomende, virtuele, IT-omgevingen en ups systemen. Voor ons maakt het niet uit of wij het proces voor één fysieke server inrichten of voor een VMware ESX omgeving. Daarnaast hebben we veel ervaring met nagenoeg alle UPS modellen van vooraanstaande fabrikanten. Onze adviseurs helpen je graag met de keuze voor de juiste software.

Advies UPS-systemen

Wij richten de shutdown software uiteraard optimaal voor je in. Omdat we binnen onze organisatie niet alleen kennis hebben van deze software, maar ook van UPS-systemen, adviseren we ook op dit gebied. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan het verlengen van de runtime van de UPS of we denken mee in een geautomatiseerde oplossing als stroomstoringen in je organisatie bijvoorbeeld veel voorkomen.

Meer over monitoring