Headerbeeld_blownfiber-aspect-ratio-1920-690

25-04-2024

Flexibele en snellere installatie met blown fiber

Blown fiber is één van de oplossingen die wij bieden om glasvezelkabels in een duct te installeren. Het is een techniek waarbij door middel van luchtdruk de glasvezelkabels in een duct worden geïnstalleerd.

“Blown fiber kan op verschillende manieren worden gelegd, afhankelijk van de specifieke toepassing.”

Blown fiber heeft een hoge bandbreedte en betrouwbaarheid, wat essentieel is voor de communicatie en connectiviteit. Deze manier van installeren kan helpen bij het verminderen van verstoring van een live omgeving, maar is natuurlijk goed toepasbaar in een nieuwe omgeving. Blown fiber kan op verschillende manieren worden gelegd, afhankelijk van de specifieke toepassing.

“Doordat de glasvezelkabels worden geblazen in microducts, zijn ze goed beschermd tegen andere invloeden.”

De hoeveelheid benodigde duct (multiduct) wordt aangelegd, gekoppeld en verdeeld. De glasvezelmonteur komt met de juiste blaasapparatuur, de juiste hoeveelheid perslucht de kabel door de duct ‘blazen’. Door de luchtdrukbeweging wordt de kabel voorzichtig en efficiënt door de buis geleid, zonder dat er kracht op de kabel wordt uitgeoefend die deze kan beschadigen. Dit maakt het mogelijk om glasvezelkabels op een snelle en veilige manier te installeren, zelfs in moeilijk bereikbare of beperkte ruimtes. Doordat de glasvezelkabels worden geblazen in microducts, zijn ze goed beschermd tegen andere invloeden.

De duct is in iedere variant te koppelen met andere duct. Zo blijf je flexibel. Bij een uitbreiding of vermenigvuldiging van vezels is de tijd, die er nodig is om een uitbreiding te realiseren en de overlast van de omgeving een stuk lager.  Door te kiezen voor Blown fiber, ben je erg flexibel met toekomstige mutaties of uitbreidingen.

Wat zijn de voordelen van Blown fiber?

  • Blown fiber maakt gebruik van een speciale techniek waarbij de glasvezel in een duct wordt geblazen, waardoor het veel sneller en gemakkelijker te installeren is dan traditionele glasvezelkabels.
  • Blown fiber is zeer flexibel en kan gemakkelijk worden aangepast of uitgebreid zonder dat er nieuwe kabels hoeven te worden gelegd. Dit maakt het ideaal voor groeiende netwerken waar regelmatig wijzigingen nodig zijn.
  • Blown fiber heeft lagere installatiekosten als glasvezel er bij geblazen dient te worden en door de snellere installatietijd, doordat er gebruikt gemaakt wordt van het huidige infrastructuur.
  • Blown fiber wordt beschermd door een duct, waardoor de glasvezel minder snel beschadigd raakt door bijvoorbeeld knikken of breuken.

Wil je de mogelijkheden weten wat Blown fiber voor jouw communicatie en connecties op de werkvloer of in je bedrijf kan betekenen? Wat laten deze techniek graag aan je zien.

Neem contact op!