Zwolle_X-ICT_066-aspect-ratio-1920-690

Consultancy

Er zijn installateurs, er zijn ICT-bedrijven en er is X-ICT. Onze kennis zit op het snijvlak van beide vakgebieden. Dit maakt ons uniek. Naast het ontwerpen van de fysieke infrastructuur, zoals netwerkbekabeling, noodstroomoplossingen, koeling en complete computerruimtes, integreren wij deze systemen en installaties ook binnen de ICT-omgeving. We zijn dan ook geen installateur, maar een System Integrator. Onze kennis en expertise is dan ook verdeeld over zowel hardware- als software specialisten.

Veel computerruimtes zijn 10 tot 15 jaar geleden ontworpen. Vaak op basis van groei en schaalbaarheid. Het gebruik van on-premise IT-voorzieningen is echter aanzienlijk veranderd. Systemen zijn geconsolideerd en gevirtualiseerd. Daarnaast zijn ze compacter en energiezuiniger geworden en bijna iedere organisatie maakt in meer of mindere mate gebruik van Cloud Services. Het aantal benodigde vierkante meters, de noodzakelijke UPS capaciteit en de capaciteit van koelsystemen, sluiten waarschijnlijk niet meer aan bij het hedendaagse gebruik. Bovendien nemen de onderhoudskosten en de kans op uitval van verouderde systemen toe.

Zwolle_X-ICT_158

Wij helpen verduurzamen en besparen

Onze consultants zijn dagelijks op pad om computerruimtes te inspecteren en je te helpen de betrouwbaarheid van je ruimte te verhogen en te verduurzamen. Zo helpen we je op de lange termijn om kosten te besparen. In onze oplossingen maken wij gebruik van de beste apparatuur en installaties van meerdere toonaangevende fabrikanten. Met deze fabrikanten heeft X-ICT een zeer nauwe samenwerking. Dit betekent dat er korte lijnen zijn waar het gaat om product updates en modificaties.

Een oplossing passend bij je omgeving

Naast periodieke inspecties helpen we je ook om 24/7 controle te verkrijgen op je kritieke infrastructuur. Hiervoor bieden wij je oplossingen, zoals PIM+, Docksters en bijvoorbeeld oplossingen van Schneider Electric en Rittal. Er is altijd een oplossing die het beste bij je omgeving past, zelfs als niet alle installaties een netwerkverbinding hebben. Wij implementeren en onderhouden niet alleen de software, maar kunnen je ook volledig ontzorgen op het gebied van monitoring. Daarnaast verzorgen wij tevens het incident management en profiteer je van de korte lijnen met onze fabrikanten en servicepartners.