Hellendoorn_X-ICT_Unicool_044-1-aspect-ratio-1920-690

Serverruimtes

Bij het inrichten van een datacenter, computer-/ serverruimte komt meer kijken dan men denkt. Zo is het belangrijk dat ICT-apparatuur zo optimaal mogelijk werkt en betrouwbaar blijft.

Hiervoor moeten onder meer de kabels overzichtelijk worden gerangeerd, de ruimte en apparatuur moet goed gekoeld zijn en dan wil je tevens voorkomen dat er brand kan ontstaan of de apparatuur uitvalt vanwege een stroomstoring.

monitoring_cube

Een compleet ingerichte serverruimte

Op het gebied van het inrichten van serverruimtes is X-ICT jouw kennispartner. Dit begint met een doordacht ontwerp, waarbij wij er bijvoorbeeld rekening mee houden dat vierkante meters beperkt kunnen zijn. Tevens moet een serverruimte voor een lange periode ontworpen zijn, zodat deze toekomstbestendig is. Hiervoor leveren wij energie zuinige systemen en installaties, welke een lange levensduur hebben.

Daarnaast borgen wij in het ontwerp de scheiding tussen warme- en koude luchtstromen, zodat er zo min mogelijk verlies ontstaat.

Minstens zo belangrijk is de betrouwbaarheid. Waar mogelijk (en zinvol) passen wij redundantie toe, zodat er geen Single Point of Faillure ontstaat. In ruimtes waar technische installaties en/of schakelkasten staan, is er altijd het risico op brandgevaar. Een betrouwbaar detectie- en blusgassysteem neemt dit risico weg en voorkomt tevens rook- en waterschade aan kostbare apparatuur.

Van de verhoogde computervloer tot het inrichten van het monitoringsysteem en alles wat zich daartussen bevindt, realiseren wij. Onze afdeling netwerkbekabeling zorgt hierbij voor feilloze verbindingen tussen de centrale serverruimte (MER) en de SER’s.

Monitor de IT-omgeving

Het houdt voor ons niet op als wij de deur van de computerruimte achter ons dicht doen. We houden je complete ICT-infrastructuur Up and Running! Zo bieden wij periodiek onderhoud aan op de technische installaties, zoals de noodstroomvoorziening en het koel- en blusgassysteem en we komen direct in actie in geval van een storing.

Dankzij onze monitoring tools heb je de zekerheid dat incidenten, op elk niveau in je IT-omgeving, worden gedetecteerd en gemeld, waardoor storingen en andere calamiteiten worden gereduceerd of zelfs worden voorkomen.

Met onze monitoring dienst gaan wij nog een stap verder. Hiermee monitoren wij de kritieke systemen en installaties en ondernemen we direct actie op het oplossen van een probleem.

Onze missie is om jou te ontzorgen. Ook na de oplevering staan onze specialisten voor je klaar en helpen je graag verder!