AdobeStock_420841574-aspect-ratio-1920-690

Zorg

Een uitdaging binnen de zorg is dat er steeds meer personeel nodig is om aan de groeiende zorgvraag te voldoen. De vraag naar personeel is groter dan het aanbod. Een (deel)oplossing van dit probleem kan automatisering zijn. Automatisering verhoogt de kwaliteit van de zorg en vermindert de druk op het zorgpersoneel. Al met al kan zo effectiever gewerkt worden.

Zorgdomotica speelt hierbij een belangrijke rol. Een sensor in een bed of in een kamer bijvoorbeeld, detecteert sneller een ongeluk(je) met een patiënt. Dit wordt veel sneller opgemerkt dan een verpleegster of verzorgster tijdens zijn of haar ronde kan vaststellen. De sensoren die hiervoor gebruikt worden, zijn doorgaans gekoppeld aan het netwerk.

Naast zorgdomotica verzorgen we de netwerkbekabeling binnen een ziekenhuis of een zorginstelling. Ook zorgen we voor de inrichting van de MER- en SER ruimtes. Hierbij nemen we meteen de noodstroomvoorzieningen en belangrijke voorzieningen als computerruimte koeling en blusgassystemen mee. Hiermee leggen we het fundament voor alle ICT- en zorgsystemen. We zorgen letterlijk voor verbinding.

Erg belangrijk voor zorginstellingen is dat de uitval van stroom geen gevolgen heeft en dat de technische ruimtes, zoals de MER en de SER’s, zijn beveiligd tegen brand. Tot slot zorgen we voor het onderhoud van de technische installaties, zodat de kans op storingen wordt geminimaliseerd.

Double exposure group of medical team. Healthcare and medical co

Eisen aan noodstroomvoorzieningen

Zonder stroom werkt een zorgoproepsysteem niet, kan er geen beroep worden gedaan op zorgdomotica en is er geen toegang tot (medische) gegevens. Om deze reden worden er steeds strengere eisen gesteld aan noodstroomvoorzieningen.

Wij zijn niet alleen kennispartner op dit gebied, we helpen ook om compliant te blijven in relatie tot normeringen. Een belangrijk hulpmiddel hierbij is onze dienst UPS monitoring. Hierbij houden wij al je UPS-systemen in de gaten en kan er snel gehandeld worden als er sprake is van een defect, daarnaast legt onze monitoringdienst kwetsbaarheden uit het stroomnet bloot.

Netwerkbekabeling op orde

Naast een betrouwbare noodstroomvoorziening speelt de netwerkbekabeling een cruciale rol. Dit geldt zowel voor de inpandige bekabeling als de bekabeling tussen panden. Naast aanleg van bekabeling, zowel koper- als glasvezelbekabeling, komen we met regelmaat patchkasten tegen die in de loop der tijd zijn veranderd in kasten vol spaghetti. Kabels zijn in dat laatste geval op een gegeven moment niet meer goed te patchen en bij een storing is het nagenoeg onmogelijk om de kabel te volgen om de storing op te kunnen lossen. Nagenoeg ieder weekend vindt er wel ergens een actie plaats, waarbij de netwerkbekabeling weer op orde wordt gebracht, inclusief codering, labeling en rangering.