Zwolle_X-ICT_021-1-aspect-ratio-1920-690

Inrichting serverruimtes

Een serverruimte wordt doorgaans voor langere tijd ontworpen. Binnen de levenscyclus van de serverruimte wordt de meeste IT-apparatuur meerdere malen vervangen. Om die lange levensduur te garanderen, moet een serverruimte duurzaam ontworpen worden.

Om een serverruimte geschikt te maken voor toekomstige veranderingen, nemen wij bij voorkeur een verhoogde computervloer mee in het ontwerp. Hiermee is het mogelijk om zowel een Downflow koelsysteem toe te passen, maar een Closed Loop systeem kan uiteraard ook. Een bijkomend voordeel van een verhoogde computervloer is dat het gewicht van de racks  gelijkmatig kan worden verdeeld.

X-ICT levert hoogwaardige IT- en netwerkracks van toonaangevende fabrikanten. Deze racks zijn niet alleen robuust, maar ook zeer duurzaam. De meeste onderdelen zijn tot in lengte van jaren leverbaar, zodat je de racks kunt modificeren in plaats van deze volledig te vervangen. Dit maakt onze rackoplossingen duurzaam.

Is er na 10 of 15 jaar behoefte om de serverruimte opnieuw in te richten dan kunnen bestaande componenten, zoals bijvoorbeeld racks en zo veel mogelijk worden hergebruikt en is er keuzevrijheid met betrekking tot het type koelsysteem.

Hellendoorn_X-ICT_Unicool_067

Datacenter Impact Analyse

Hoe maak je nu de juiste keuze? Hiervoor bieden wij de Datacenter Impact Analyse (DIA) aan. Binnen de DIA onderzoeken we je huidige serverruimte(s) en nemen we de verwachting richting de toekomst door. Verwacht je in de toekomst bijvoorbeeld meer koel- en noodstroomcapaciteit nodig te hebben of dat er juist een aantal racks gaan verdwijnen omdat er meer diensten “As a Service” worden afgenomen? Wij brengen dan de impact op de inrichting van de serverruimte en de capaciteit in beeld. Daarnaast hebben we het over vragen als: verwacht je uitbreidingen of juist afschaling? Hoeveel ruimte moet je hiervoor reserveren en wat zijn de mogelijkheden om (tevens) te verduurzamen?

Totaalleverancier voor serverruimtes

Het modificeren van de serverruimte kan ook consequenties hebben voor de databekabeling. Vanzelfsprekend houden wij hier rekening mee. Dat is het voordeel van een totaalleverancier voor serverruimtes!