Zwolle_X-ICT_013-aspect-ratio-1920-690

10-10-2023

Verduurzaming van serverruimtes? Goed bezig!

Verduurzamen en besparen

Veel organisaties worden geconfronteerd met inspecties op het gebied van energiebesparingen of hebben zelf de wens om te verduurzamen en te besparen. Zeker bij inspecties komt het voor dat er generieke maatregelen voorgesteld worden, die mogelijk helemaal niet passen bij jouw situatie. Hierdoor zijn de investeringen hoog en is winst op het gebied van energiebesparing zeer gering. Je kunt je ook nog eens afvragen of een maatregel die een zeer hoge investering vergt, maar weinig oplevert überhaupt wel duurzaam is?

Wellicht wil je de serverruimtes verduurzamen? Wil je weten waar de meeste winst te behalen valt? Of hoe je verduurzaming onderdeel kan maken van jouw meer-jaren onderhoudsplan en wat je hier aan financiële middelen voor moet reserveren.

Hellendoorn_X-ICT_Unicool_030

Samen met X-ICT

Vanuit X-ICT zijn we iedere dag aanwezig in de serverruimtes van onze klanten en adviseren wij dagelijks op het gebied van energiebesparing en duurzaamheid. Zien we regelmatig IT-racks met veel lege posities en dan kan de investering in blindpaneeltjes van een paar euro per stuk al een besparing opleveren. Een temperatuur onder de 20°C in de computerruimte, zoals we nog steeds tegen komen, zorgt voor onnodig energieverbruik. Of het nu gaat om een upgrade van uw computerruimte of een paar eenvoudige tips, onze consultants en adviseurs helpen je graag op weg met jouw duurzaamheidsdoelstellingen.

Bewust worden

Wat is eigenlijk de temperatuur in jouw computerruimte? Kijk je wel eens naar het opgenomen vermogen vanuit bijvoorbeeld de UPS? Monitoring zorgt er voor dat je realtime kunt zien of je  daadwerkelijk energie bespaart. Door bijvoorbeeld je UPS uit te lezen, wellicht een aantal PDU’s onder de loep te nemen en de temperatuur in de warme- en koude gang te monitoren, krijgt je inzicht en kun je zien wat het effect is van genomen maatregelen. Naast inzicht draagt monitoring enorm bij aan de continuïteit van jouw IT omgeving en voorkom je in veel gevallen ongeplande downtime.

Advies nodig?

Volgend jaar verduurzamen? Neem dan nu contact op met onze adviseurs, zodat wij je kunnen helpen met het begroten van eventueel noodzakelijke maatregelen.