Case Ben & Jerry's

Serverruimte van Ben & Jerry’s: van onoverzichtelijk naar orde

benenjerry-1-aspect-ratio-1290-597

In de loop der jaren zijn er herhaaldelijk functionaliteiten aan de serverruimte toegevoegd, waardoor het overzicht langzaam verloren is gegaan. Het gevolg daarvan was problemen tijdens storingen en onderhoud. Unilever eiste een betere waarborg van de continuïteit. X-ICT werd ingeschakeld om de serverruimte te ordenen. Benieuwd hoe we dat deden? Lees dan onze case.

Het overzicht in de serverruimte van Ben & Jerry’s was weg

benenjerry-4De serverruimte van Ben & Jerry’s wordt gebruikt voor onder anderen de machinevoering, alarmeringen, camerawerk en e-mailverkeer. De afgelopen jaren is Ben & Jerry’s flink gegroeid, waardoor de serverruimte voor steeds meer zaken moest worden uitgebreid. Er werden keer op keer toevoegingen aan de serverruimte gedaan, zonder een eenduidige methodiek. Hierdoor werd de ruimte al snel onoverzichtelijk en vol. Dat zorgde voor problemen tijdens het onderhoud of storingen. Het was tijdrovend om een storing te lokaliseren tussen het productieproces en de serverruimte. Er hingen zo veel kabels aan de apparatuur dat het volgen ervan onmogelijk werd. Daarnaast was de serverruimte verouderd. Tijd dus voor verandering!

Wat deed X-ICT?

benenjerry-3

Er moest een nieuwe serverruimte komen, terwijl het productieproces moest blijven draaien. We begonnen met het ontrafelen van alle kabels en het lokaliseren welke apparaten deze aanstuurden. Om meer overzicht te creëren werden de kabels gelabeld, zodat we de apparatuur op de juiste manier konden aansluiten in de nieuwe serverruimte. Dit moest in meerdere fasen gebeuren, zodat we er zeker van waren dat het productieproces door bleef draaien.

 

benenjerry-2
We zorgden er ook voor dat de nieuwe serverruimte voorzien werd van een noodstroomvoorziening (ook wel UPS). Zo worden spanningsverschillen of uitval opgevangen. Tevens plaatsten we een blusgasinstallatie. Om voor de beste luchtvochtigheid te zorgen, leverden we een speciale koelinstallatie. Zo wordt oververhitting en corrosie op elementaire onderdelen van de apparatuur voorkomen.

Klaar voor de toekomst

Dankzij onze inspanningen is Ben & Jerry’s klaar voor de toekomst. Er is een moderne basis gelegd. De nieuwe serverruimte maakt opschalen eenvoudiger. Ook het onderhoud kan gemakkelijker worden gedaan en is een stuk minder tijdrovend. Is er onderhoud aan het hoogspanningsnetwerk? Dan is dat geen probleem: de serverruimtekoeling is dubbel uitgevoerd en verdeeld over twee transformatoren. Zo blijft de productie altijd draaien en loopt Ben & Jerry’s geen omzet mis.

“X-ICT zorgde ervoor dat het project vlot verliep, zodat de nieuwe serverruimte op tijd werd voltooid.’”

Gerald-Jan Tijhof

ICT Manager bij Ben & Jerry’s bij Ben & Jerry’s

benenjerry-1Over Ben & Jerry’s

Het Amerikaanse merk Ben & Jerry’s is onderdeel van Unilever en produceert ijs dat overal ter wereld wordt geconsumeerd. Er zijn meer dan vijftig verschillende ijssmaken, waaronder Cookie Dough, Chocolate Fudge Brownie en Strawberry Cheesecake. Er zijn meer dan vijfhonderd speciale ‘scoopshops’, waar bezoekers een hoorntje ijs kunnen kopen. Ook in Nederland wordt Ben & Jerry’s ijs geproduceerd.
.