Case Össur

Pand Össur voorzien van nieuwste ICT voorzieningen

ossur-2-aspect-ratio-1290-597

Össur houdt zich bezig met het verbeteren van de mobiliteit van mensen en is wereldwijd marktleider op het gebied van niet-invasieve orthopedische hulpmiddelen. Ze leveren geavanceerde en innovatieve technologieën op het gebied van prothesen, orthesen en compressie therapie. Össur heeft meer dan vijfendertig jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van high-tech orthopedische hulpmiddelen om de maximale natuurlijke functies te herstellen voor mensen die dat nodig hebben.

Össur Nederland te Eindhoven

Het nieuwe pand in Eindhoven is de standaard voor de volgende verbouwingen of nieuwe panden van de Össur groep en is gebouwd volgens de richtlijnen van het BREAAM duurzaamheidskeurmerk. Het is de uitwerking van de visie van Össur Nederland, het hoofdkantoor voor de regio EMEA. Hier is de blueprint ontwikkeld voor het vastgoed, de branding, maar ook de facility en ICT.

ossur-1

“Er mag geen reden zijn om niet op kantoor te gaan werken.”

ossur-2Kantoor 3.0

Als je het nieuwe pand van Össur binnenstapt wordt je verrast door de open en lichte ruimte. Direct naast de receptie bevindt zich een prettige ontmoetingsplek.
Willy Kokken vertelt vol enthousiasme over het nieuwe pand. “De gehele inrichting is ontstaan uit de wens om mensen bij elkaar te brengen en met elkaar in contact te brengen. Er mag geen reden zijn om niet op kantoor te gaan werken. We hebben daarom meerdere soorten werkplekken gecreëerd; verschillende soorten zitplekken; bijvoorbeeld aan tafel, in een zithoek op bank of aan een bureau. Er zijn stilteplekken en verschillende vergaderruimtes. Overal is de werkplek hetzelfde en kan hij naar eigen wens en behoefte ingesteld worden. De ervaring is dat het flexwerken is gegroeid naar ‘geclusterd flexen’; de medewerkers krijgen een voorkeur voor een ruimte of een bepaalde plek en het is zo makkelijker om elkaar te vinden.” Naast de kantooromgeving is ook het magazijn voorzien van de nieuwste technologie en klaar voor de toekomst.

Hoge beschikbaarheid en flexibiliteit

We staan in het midden van de ontmoetingsruimte en kijken omhoog naar de vergaderruimtes en de verdiepingen. “Het is nu niet voor te stellen hoeveel techniek en bekabeling er door het pand loopt. De nieuwe voorzieningen, de flexibiliteit en het internationale contact maken de kantooromgeving en het magazijn zeer afhankelijk van goede en betrouwbare verbindingen.” vervolgt Willy Kokken. De ICT infrastructuur bestaat uit vele meters Siemon netwerkbekabeling, een MER en twee SER’s welke zijn gekoppeld met een glasvezelring. De infrastructuur is tevens de basis voor het WiFi netwerk met o.a een groot aantal access points in het magazijn en de centrale hal.

ossur-3

Projectleider X-ICT Gerard Petter vertelt: “De grote hal fungeert als het centrale punt waar het grootste aantal access points in de plafonds is geplaatst en waar de meest diverse voorzieningen moesten worden afgemonteerd (narrowcasting, displays bij de entree van de vergaderruimtes, de lockers, enzovoort). Voor het netwerk is de MER natuurlijk het centrale punt. Van daaruit wordt de verbinding gemaakt. Deze moest dus ook als eerste operationeel zijn zodat de nieuwe aansluitpunten konden worden getest. Het aanleggen en afmonteren van de bekabeling vereiste een enorme flexibiliteit van onze mensen. Er was continue afstemming tussen de verschillende partijen op de werkvloer.

We werkten op meerdere plekken tegelijkertijd. Immers bij iedere afwerking door de aannemer of elektrotechnisch installateur, moest er ook een netwerkaansluiting worden gemaakt, afgemonteerd en getest. Er was een team van betrokken X-ICT-ers aan het werk om de strakke planning te halen. Nu we het eindresultaat zien, zijn we enorm trots dat we daar onderdeel van zijn geweest!”

ossur-4-square ossur-6-square ossur-5-square

Naadloze overgang

Willy Kokken over de beslissing om een geheel nieuwe IT omgeving te bouwen: “Uiteraard werd er al lange tijd rekening gehouden met de nieuwe locatie. Alle ICT voorzieningen op de oude locatie hebben we in de afgelopen jaren afgeschreven zodat nu alles nieuw is opgebouwd. Een groot voordeel is dat we de verhuizing goed konden voorbereiden; medewerkers loggen uit in de oude situatie en melden zich aan in het nieuwe netwerk. De verhuizing is zeer voorspoedig verlopen. Er zijn geen storingen en klachten geweest. Het was een naadloze overgang!”

Blueprint

Voor de ICT afdeling van Össur Nederland de prachtige uitdaging om de blueprint verder door te ontwikkelen en te blijven vernieuwen. “De blueprint van IT voorzieningen in ons nieuwe pand is een pilot project geweest. Met de ervaringen van deze verhuizing en het succes ervan, wordt de aanstaande verbouwing van het kantoor in Duitsland versneld uitgevoerd. De blueprint wordt zo een ‘global IT plan’ dat in een steeds verbeterende (enhanced) versie wordt doorgegeven. Het is prachtig om aan het begin van die ontwikkelingen te hebben meegedacht, daar zijn wij enorm trots op!” besluit Willy Kokken.