Case GB Steel Group BV

Nieuwe serverruimte voor GB Steel Group BV

GBSteel_bedrijf_pand_gb-steel_kampstaal_groot-aspect-ratio-1290-597

De GB Steel Group BV maakt uiteenlopende producten van staal zoals staal- en utiliteitsbouw, dak- en gevelconstructies tot infra en kippers. Ze staan voor ‘We make steel work’. Voor het digitaal ontwerpen van hun producten gebruiken zij veel data. Uitbreiding van de servercapaciteit was noodzakelijk om aan hun klantvragen te voldoen. Kunnen we nog uitbreiden in de bestaande ruimte of niet? Lees hoe X-ICT hen antwoorden gaf en downtime voorkwam

Kunnen we volstaan met een extra kast en computerracks of is meer nodig? Technisch adviseur van X-ICT Erwin van ’t Ende ging ter plaatse en constateerde dat eenvoudig extra hardware plaatsen niet mogelijk was. Daarvoor was onvoldoende stroom- en koelcapaciteit beschikbaar. Dat zou onherroepelijk leiden tot overbelasting en uitval van de procesaansturing van GB Steel Group. De voeding zou ontoereikend worden en de temperatuur te hoog oplopen. Ook zou meer geluidsoverlast ontstaan dat in een kantooromgeving niet gewenst is. Erwin van X-ICT bedacht een betere oplossing.

Voldoende capaciteit voor nu en de toekomst

De serverruimte werd voorzien van extra gesloten rackopstellingen met geïntegreerde koeling. Aangevuld met een schaalbare UPS (Uninterruptible Power Supply). Zo ontstaat voldoende capaciteit in de voeding als met de koeling van de apparatuur. Bovendien kan de ruimte in de toekomst eenvoudig worden aangepast zonder ingrijpende verbouwingen. Dat maakt de computercapaciteit van de GB Steel Group toekomstbestendig voor minimaal tien jaar.

Vijf serverruimtes gecentraliseerd naar één

Engineers gebruiken digitale tekenpakketten voor het ontwerpen van staalproducten. Dit vergt veel rekenkracht en computercapaciteit. In de oude situatie hadden de vijf divisies van GB Steel Group ieder een eigen serverruimte. Met het vernieuwen van de servers is gelijk alles bij elkaar gebracht in dezelfde ruimte. Dit maakt het onderling uitwisselen van ontwerpen en informatie delen gemakkelijker.

Installatie zonder vertraging of downtime

De bouw van de nieuwe serverruimte werd uitgevoerd in het weekend. Zo was er geen downtime tijdens werkdagen. In de tijd van uitvoering heerste de Corona pandemie met alle bijzondere omstandigheden van dien. Zo ontstonden er bijvoorbeeld achterstanden bij de productie van accu’s voor de noodstroomvoorziening (UPS’en). Uitstellen van de werkzaamheden was geen optie omdat extra rekencapaciteit noodzakelijk was. Maar een serverruimte installeren zonder noodstroomvoorziening is ook geen optie. Daarom leverde X-ICT ter overbrugging nieuwe accu’s uit eigen voorraad. Zo kon gelijk gebouwd worden zonder risico op downtime.

“Zoveel extra service zonder hier extra kosten in rekening te brengen. Dat is typerend voor X-ICT en echt geweldig”, aldus ,

Jordy van der Ploeg

GB Steel Group BV. bij GB Steel Group BV

Over GB Steel Group BV

Steel Group is een groep van staalbedrijven, dat bestaat uit vijf divisies. Elke divisie heeft haar eigen specialisme. Zo maakt Kampstaal Staalbouw internationale complexe staalconstructies. Nauta Heeg bouwt instructies voor bijvoorbeeld de industrie. Kamplacon houdt zich bezig met staal voor dak- en gevelconstructies. Vossebelt bouwt kippers, containers en andere zaken die met de transportsector te maken hebben. En als laatste is er Machinefabriek Emmen, specialist in het verwerken van staal op talloze manieren. De vijf divisies zijn verschillend, maar sluiten nauw aan op elkaar.