Case DKG Keukens

Nieuwe serverruimte bij DKG Keukens voor verhoogde capaciteit

Hellendoorn_X-ICT_Unicool_040-aspect-ratio-1290-597

DKG Keukens maakt gebruik van de meest moderne productie technieken en technologieën. De digitale aansturing vanuit de serverruimte vormt hierbij het digitale hart. Met het verhogen van de productiecapaciteit werd daarom opnieuw dit digitale hart onder de loep genomen. Ontdek wat X-ICT voor DKG Keukens betekende.

Onvoldoende capaciteit van de airco’s

De verhoogde productiecapaciteit vroeg meer rekenkracht van de computerapparatuur waardoor meer warmte wordt afgegeven. Hierdoor steeg de temperatuur in de serverruimte. Normaal niet perse een probleem tenzij dit in een warme zomer gebeurt en temperaturen te hoog oplopen. Dankzij de monitoringsoftware die de serverruimte 24/7 controleert signaleerde X-ICT tijdig dit probleem en ‘trok aan de bel’. Hogere temperaturen in de serverruimte veroorzaakt hoger risico op uitval van apparatuur en storingen in hun productieproces. De adequate manier van handelen van X-ICT was voor DKG Keukens aanleiding om samen aan de slag te gaan voor ontwerp en bouw van een nieuwe serverruimte.

Goed overleg bij deze specialistische klus

Het bouwen van een nieuwe MER is een zeer specialistische klus. Het productieproces mag tijdens de bouw namelijk niet verstoord raken. En de nieuwe serverruimte moet voldoende ruimte geven voor groei in productiecapaciteit. Daarom werd het ontwerp en projectaanpak in goed overleg met het ICT-team van DKG gemaakt. In het nieuwe ontwerp zat o.a.:

  • Verhoogde vloer
  • UPS
  • Serverracks
  • Brandblusinstallatie
  • Koeling
  • Monitoring

Samenwerking met partners UniCool en ANSUL

X-ICT werkt regelmatig samen met partners om alle specifieke expertises te betrekken. Voor de koelinstallatie UniCool en voor de brandmeld- en blusgasinstallaties ANSUL Solutions. Zij zijn gecertificeerd en voldoen daarmee aan alle wettelijke eisen. X-ICT coördineert alle werkzaamheden en betrekt de partners op het juiste moment. Zo hoeft DKG Keukens zich geen zorgen te maken over de doorlooptijd en oplevering van het project.

‘De coördinatie is bij X-ICT in goede handen. Ze schakelen niet alleen snel met externe leveranciers maar leggen ook intern makkelijk contact met bijvoorbeeld onze facilitaire dienst. Dit soort projecten is voor ons geen dagelijks werk. Het is dan heel prettig dat je kunt vertrouwen op specialisten van X-ICT.’

Martijn Leenknegt, Manager ICT bij DKG Keukens

Over DKG Keukens

DKG Keukens is met 900 medewerkers één van de grootste keukenproducenten van Nederland. Bekende merken zijn Bruynzeel Keukens en Keller Keukens. In het hele proces van ontwerp tot productie is ICT een onmisbare schakel. Zo kunnen klanten een eigen keuken ontwerpen. Ook worden keukens op maat geproduceerd in de fabriek in Bergen op Zoom. Deze fabriek behoort tot de grootste van Europa en heeft een oppervlakte van 56.000 vierkante meter.