Case Fujifilm

Nieuwe noodstroomvoorzieningen bij Fujifilm

fujifilm-noodstroomfoto2-aspect-ratio-1290-597

De noodstroomvoorziening bij Fujifilm waren aan het einde van hun levensduur. Tijd om nieuwe te installeren waarbij de productie gewoon doordraait. Even de stroom uitschakelen gaat niet en het is ingrijpender dan even een kroonsteentje vervangen. Daarom vroeg Fujifilm aan X-ICT om deze complexe en belangrijke taak uit te voeren. Lees hoe we dat deden.

Continuïteit van het productieproces blijft gewaarborgd

De feestmaand december is voor Fujifilm de drukste periode van het jaar. Er wordt dan dag en nacht gewerkt om alle printopdrachten zoals fotoboeken, schoolfotografie en gepersonaliseerde geschenken te verwerken. Het volume hiervan is enorm, want alle aanvragen voor heel Europa worden hier verwerkt. De geavanceerde IT-voorzieningen van Fujifilm draaien dan op maximaal. In zulke omstandigheden wil je niet dat een stroomstoring voor problemen zorgt. Daarom moet de continuïteit van het productieproces voor Fujifilm blijven gewaarborgd. De maximale levensduur van de noodstroomvoorzieningen was bereikt en werden die vervangen.

De tekst gaat verder onder deze foto

fujifilm-noodstroomfoto

Foto’s zijn gemaakt door Fujifilm

Vervanging noodstroomsystemen terwijl productie draait

Hoe vervang je noodstroomsystemen terwijl de productie gewoon doordraait? Laat dit maar aan X-ICT over. Dit lukt niet in de piekperiode van december, maar wel op een relatief rustige zaterdag in het vroege voorjaar. Er werden tijdelijke voorzieningen getroffen die als back up dienden. Zo kon de oude apparatuur worden weggehaald en de nieuwe aangesloten. Hierdoor bleef de benodigde productiecapaciteit beschikbaar en het callcentrum gewoon bereikbaar. Ook als er op dat moment een stroomstoring zou plaatsvinden. Klanten hebben niets gemerkt van de werkzaamheden. Ze konden gewoon hun foto’s digitaal aanleveren en het proces van renderen, verwerken en produceren draaide onverstoord door.

“Met X-ICT is het in alle fasen goed samenwerken. Voorafgaand bij vormen van ons plan, tijdens de installatie en bij afronding van het project”

Frank van Leersum

teamleider IT bij Fujifilm bij Fujifilm

Over Fujifilm

Fujifilm is van oorsprong een Japans bedrijf, met vestigingen over de hele wereld. Fujifilm heeft bedrijfseigen technologieën en geavanceerde IT-voorzieningen voor de ontwikkeling van hoogwaardige fotoproducten. Denk aan fotoboeken, afdrukken op canvas of gepersonaliseerde geschenken.

.

fujifilm-slider1
fujifilm-slider2
fujifilm-slider3
fujifilm-slider4
fujifilm-slider5