Case Bolletje BV

Nieuwe IT-infrastructuur voor Bolletje

bolletje_gebouw-aspect-ratio-1290-597

De productiecapaciteit in de fabriek van Bolletje moest worden uitgebreid. Daardoor was het nodig om een nieuwe IT-infrastructuur te realiseren die niet alleen nu goed functioneert, maar ook in de toekomst. Er was een zeer strakke deadline van slechts een paar maanden. Hoe deden we dit bij X-ICT? We vertellen het je.

Uitbreiding productiecapaciteit

De productiecapaciteit van Bolletje moest worden uitgebreid. Omdat er in de huidige serverruimte niet voldoende ruimte was, moest deze worden verplaatst. Hierdoor moest er een nieuwe MER op een nieuwe locatie en aangepaste bekabeling worden gerealiseerd.

Geen eenvoudige klus, omdat het proces in de fabriek niet langdurig stil kan worden gezet. Om de nieuwe bekabeling te realiseren, moest de fabriek een weekend van de stroom af. Dit gebeurt eigenlijk nooit, waardoor voorbereiding nodig was. Het laatste dat ze bij Bolletje wilden, was dat de fabriek voor niets stil werd gezet. Er was dus een strakke deadline van slechts een paar maanden.

bolletje_gebouwEerst nieuwe IT-ruimte bouwen

Omdat de doorlooptijd zeer kort was en het productieproces niet zomaar onderbroken kon worden, werd eerst de nieuwe serverruimte gebouwd. Deze werd voorzien van serverkasten, blussysteem en een Uniflair koeling van UniCool. Daarnaast is de MER voorzien van noodstroomvoorzieningen (UPS), stroomverdeelsystemen (PDU) en een service bypass panel, geleverd door Schneider Electric. Tenslotte is de monitoringstool PIM+ geïmplementeerd, waarmee de IT-infrastructuur in de gaten gehouden kan worden.

bolletje-serverkast~mv2

Een weekend zonder stroom

Vervolgens was het moment daar dat de stroom van de fabriek werd gehaald. In slechts een weekend tijd moest de gehele bekabeling worden aangepakt. Acht medewerkers hebben de datakabels verlegd of vervangen. Tegelijkertijd heeft installatiebedrijf Assink-Weustink de benodigde elektra onder handen genomen. Samenwerking was erg belangrijk tijdens dit weekend. De tijd was gering en er mocht in geen geval vertraging ontstaan. Daarom werden alle verbindingen extra goed gecontroleerd om er zeker van te zijn dat er niet per ongeluk een fout is ontstaan.

“Het blijkt dat het projectmanagement van X-ICT heel sterk is. Ze zitten er bovenop, hebben korte lijnen en komen afspraken na.”

Harry Lentferink

ICT Manager bij Bolletje bij Bolletje BV

Over Bolletje

Bolletje BV is de bekendste bakker van Nederland. Het familiebedrijf, opgericht in 1867, maakt naast beschuit onder andere crackers, koekjes en kruidnoten. Elke Nederlander is inmiddels wel bekend met de producten van Bolletje. De hoofdvestiging is in Almelo

bolletje-netwerkkast

.