Case Euroma

Euroma in Zwolle is voorbereid op de toekomst!

euroma-1-big-aspect-ratio-1290-597

Langs de snelweg A28 bij Zwolle is het nieuwe pand van Koninklijke Euroma B.V. gebouwd.

Al meer dan 120 jaar is Euroma gespecialiseerd in kruiden en specerijen voor smaakoplossingen ten behoeve van de voedingsmiddelenbranche. Met de nieuwe ‘state-of-the-art’ locatie zet Euroma een flinke stap naar de toekomst. Door de nieuwe fabriek is het bedrijf namelijk in staat grotere volumes kruiden en specerijen te verwerken.

euroma-2

Bekabeling en glasvezel

In opdracht van installatiebedrijf Van Dalen heeft X-ICT de nieuwe productielocatie, dat maar liefst 26.000 m2 ruimte beslaat, voorzien van netwerkbekabeling met categorie 6A kabels.

Het Cat6A netwerk zorgt voor een snelle en betrouwbare verbinding met het internet. Daarnaast heeft X-ICT gekozen voor een 12-vezelige OS2 Singlemode backbone als geblazen, toekomstbestendige oplossing.

MER- en SER locaties

 

euroma-2

X-ICT heeft twee nieuwe computerruimtes ingericht: de MER ruimte en een uitwijkruimte. Daarnaast twee SER locaties. Zowel de MER ruimte en de uitwijkruimte is voorzien van een verhoogde vloer. Onder deze vloer kan enerzijds bekabeling worden weggewerkt en anderzijds dient deze vloer om de koude lucht te transporteren van de door X-ICT geleverde airco’s naar de serverracks. Dit wordt downflow koeling genoemd. Voor de racks, in de koude zone, zijn er geperforeerde tegels in de vloer aangebracht. Op deze manier ontstaan koude- en warme zones in de computerruimte.

 

Strakke planning, goede communicatie

Voor deze grote klus was een strakke en adequate planning vereist. De hoofdmonteur van X-ICT was, indien nodig, daarom ook dagelijks aanwezig tijdens de daily stand meeting. Op deze manier werd X-ICT goed op de hoogte gehouden van de stand van zaken en kon door de goede communicatie gestructureerd te werk gaan.