BRANDBEVEILIGING

Het blusgassysteem

Veilig

Verreweg de meeste systemen worden uitgevoerd met het voor mens en apparatuur veilige gas, Novec1230.

 

Dit betekent dat de computerruimte toegankelijk blijft voor beheerders. Dat dit ook daadwerkelijk zo is, kunt u tijdens een van onze live demonstraties zelf ervaren. Bekijk de agenda om te zien wanneer de eerstvolgende proefblussing plaatsvindt. 

Optimale detectie

Moderne systemen werken op basis van een dubbele aspiratiedetectie, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen bijvoorbeeld stof en echte rook. Het systeem wordt zo ingericht dat er gewacht wordt op een tweede detectie (bevestiging), zodat een onbedoelde blussing voorkomen wordt.

Ruimte- en rack-blussing

Afhankelijk van de toegepaste racks (open of gesloten racks), heeft u de keuze om een complete ruimte te bewaken en te blussen of om blussing in te richten op rack-niveau. In beide gevallen bent u verzekerd van een veilige oplossing voor uw apparatuur en u zelf.

Beperk de gevolgen van brand in de serverruimte
De gevolgen van een brand worden vaak onderschat
 

Wellicht zijn uw gegevens wel veilig gesteld, echter de uitval, een dag zonder de beschikbaarheid van IT systemen, kost vaak meer dan een compleet detectie- en blusgassysteem. 

Om deze reden maakt een blusgassysteem tegenwoordig bijna altijd standaard onderdeel uit van het ontwerp of een modernisatie van een computerruimte. X-ICT werkt hierbij nauw samen met Ansul, specialist op het gebied van brandbeveiliging.

 

Met uitsluitend een back-up van gegevens, redt u het niet bij een brand


Samen met partners zorgt X-ICT dat de gevolgen van een brand beperkt blijven en dat een brand in uw computerruimte geen verdere schade aan uw pand oplevert.

Vanuit de jarenlange ervaring met onze partners biedt X-ICT u de best passende oplossing aan en verzorgen wij tevens de doormelding aan uw Brand Meld Centrale (BMC).

Wij geven advies op maat 


Bij X-ICT krijgt u een advies waarbij de prijs ondergeschikt is aan de oplossing. Hoe dat kan? Wij zijn een onafhankelijke systemintegrator en kiezen uit meerdere concepten van verschillende partners.

Daardoor sluit de totaaloplossing geheel aan bij uw situatie; de (bouwkundige) omgeving waarin de ruimte wordt of is geplaatst, de huidige situatie en voorzieningen, energiebesparing en het tijdsbestek. Dit levert vaak een verrassend voorstel op! Zowel in prijs als in oplossing!

Een overzicht van alle mogelijkheden

Serverracks
Stroomvoorziening
UPS serverruimte
datacenter
X-ICT
Computervloer
Computervloer
Datacenter
Serverruimte
X-ICT
Netwerkbekabeling
Cable
Serverruimte
Datacenters
X-ICT
Koeling
Coolsystem
Koeling
Koelsysteem
Datacenter
Serverruimte
X-ICT Zwolle
Brandbeveiliging
Serverruimte
Ansul
Datacenter
X-ICT Zwolle
Beveiliging
Monitoring
Monitoring software
ICT
PIM+
PIM PLUS
Serverruimte
Datacenter
Inspectie
Consultancy
Consultancy
Onderhoud, service & support
Cases
Bekijk hier al onze cases
Show More