top of page

UPS as a Service

Monitoring als onderdeel van UPS as a Service

Naast de aanleg van netwerkbekabeling en het realiseren van computerruimtes, kent u ons wellicht noodstroom/UPS projecten. De afgelopen jaren hebben wij met name binnen de zorg-, overheid- en onderwijsbranche enkele honderden duurzame UPS systemen geïmplementeerd. In eerste instantie lag de focus op het verduurzamen door de inzet van Lithium-ion technologie. Hierin zat de eerste stap van ontzorging. Relaties waar wij deze technologie hebben geïmplementeerd, hoeven zich niet meer druk te maken over de terugkerende werkzaamheden en kosten met betrekking tot batterij vervangingen.
 

De volgende stap in het ontzorgen van onze relaties was ontwikkelen van aanvullende supportdiensten. Raakt er een UPS of een batterij defect, dan wordt deze vervangen zonder additionele kosten en dit gedurende vijf jaar na de installatiedatum. Voor een UPS systeem is dit uniek. Met dit concept zorgen wij er tevens voor dat onze relaties binnen uiterlijk acht uur een oplossing hebben.

Weer een stap verder is het toepassen van monitoringsystemen. Zeker als het gaat om tientallen UPS systemen, dan is het van belang dat deze UPS systemen gemonitord kunnen worden en dat alle relevante informatie 7x24 uur beschikbaar is. X-ICT maakt hierbij gebruik van onder andere EcoStruxure IT Expert of PIM+. Onze relaties beheren de UPS systemen zelf en X-ICT zorgt er voor dat de beheeromgeving onderhouden wordt en verstrekt advies aan de hand van rapportages.

Met name in de zorgsector, maar inmiddels ook in andere sectoren, zien organisaties noodstroom steeds meer als een nutsvoorziening. Als er een UPS defect raakt of defect kan raken dan moet dit eigenlijk elektronisch gedetecteerd worden. Hoe mooi zou het zijn als deze melding rechtstreeks bij onze service organisatie binnenkomt en dat er binnen de afgesproken tijd een engineer met een vervangende UPS bij u op de stoep staat? Dit is geen toekomstmuziek. Diverse relaties maken hier namelijk al gebruik van. Zowel met de oplossingen van Schneider Electric en/of ons eigen IoT Platform Docksters, kunnen wij dit volledig voor u verzorgen. Bijzonder aan Docksters is hierbij dat wij ook UPS systemen kunnen monitoren, zonder dat er een netwerkverbinding voorhanden is. Op deze manier kunnen wij UPS systemen bij technische installaties in het veld monitoren en een automatische doormelding naar een service organisatie voor u verzorgen.

Docksters

Docksters IoT Monitoring
Klik op de afbeelding voor meer info

PIM+

PIM+ Monitoringsoftware
Klik op de afbeelding voor meer info

X-ICT levert via het UPS4ALL programma een volledige “As a Service” oplossing aan op basis van de Lithium-ion UPS systemen. Door middel van de integratie van PIM+ en/of Docksters kan X-ICT voor iedere UPS fabrikant, zelfs met of zonder netwerkverbinding.

Meer weten over UPS4ALL?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Ecostruxure

Ecostruxure
Klik op de afbeelding voor meer info

X-ICT in Zwolle

Over X-ICT

Wij zijn X-ICT

Sinds 2007 zijn wij een zelfstandig bedrijf, maar ons team heeft ruim 20 jaar ervaring. Met veel enthousiasme delen wij deze kennis met u tijdens een kennismakings- en/of adviesgesprek. Of kom eens kijken in onze showroom. U bent van harte welkom!

Onze mensen en de manier waarop zij onze relaties verder helpen maken X-ICT uniek. Onze klanten waarderen ons vanwege onze manier van samenwerken: ‘We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen’.

bottom of page