top of page
People Working in Open Office

SHUTDOWN SOFTWARE

Voorkom onnodige downtime met Shutdown software

Het belang van Shutdown software

Ook al beschikt u over een hoogwaardige UPS, er komt altijd een moment dat de batterijen van de UPS uitgeput raken. Indien er intussen een noodstroomaggregaat (NSA) is opgestart dan is dat geen probleem.

 

Beschikt u niet over een NSA, dan is het zaak dat uw (virtuele) server/storage omgeving correct en in de juiste volgorde wordt afgesloten. Dit voorkomt schade aan bestanden en bijvoorbeeld databases. Daarnaast kan het abrupt afsluiten van systemen ervoor zorgen dat er problemen ontstaan bij het opstarten als de netspanning weer hersteld is.

shutdown

Onderhoud van Shutdown software

Het belang van Shutdown software mag duidelijk zijn. Een IT omgeving is echter aan verandering onderhevig. Wellicht komen er systemen bij of verdwijnen er juist IT systemen, omdat applicaties “As a Service” worden afgenomen. In beide gevallen heeft dit consequenties voor uw Shutdown software.
 

  • Er komen systemen bij (Meer stroomverbruik)

  • Er verdwijnen systemen (Minder stroomverbruik)
     

Indien uw IT omgeving wordt uitgebreid dan zal het stroomverbruik (belasting) toenemen en raken de batterijen van uw UPS eerder uitgeput. Dit kan betekenen dat u het Shutdown proces eerder moet opstarten.

Indien de belasting juist afneemt dan is dit evengoed een reden om het Shutdown proces eens onder de loep te nemen. Als de aangesloten belasting op de UPS belasting geringer wordt, dan houden de batterijen het langer vol en kan het Shutdown proces later gestart worden. Wellicht hersteld de netspanning zich in de tussentijd, is Shutdown niet meer nodig en voorkomt u onnodig Downtime.

Voorkom Downtime

Als het Shutdown proces te laat wordt opgestart dan levert dit extra Downtime op, doordat het herstarten van de IT omgeving langer gaat duren. Worden uw processen te vroeg afgesloten dan was dit wellicht niet helemaal niet nodig geweest en is er sprake van onnodig Downtime.

Downtime is voor iedere organisatie kostbaar. Laat daarom uw Shutdown software regelmatig controleren door de specialisten van X-ICT. Dit kan u veel geld besparen en daarnaast wordt tevens onderzocht of de software goed ingericht is en voorzien is van de juiste updates.

Voorkom onnodig Downtime en neem vandaag nog contact op met X-ICT.

shutdown software

Shutdown software van APC

Quooker minimaliseert impact bij stroomuitval door shutdownsoftware

Gemeente Lansingerland logo -wit.png
gemeente epe logo -wit.png

Wij geven advies op maat 


Bij X-ICT krijgt u een advies waarbij de prijs ondergeschikt is aan de oplossing. Hoe dat kan? Wij zijn een onafhankelijke systemintegrator en kiezen uit meerdere concepten van verschillende partners. 

Daardoor sluit de totaaloplossing geheel aan bij uw situatie; de (bouwkundige) omgeving waarin de ruimte wordt of is geplaatst, de huidige situatie en voorzieningen, energiebesparing en het tijdsbestek. Dit levert vaak een verrassend voorstel op! Zowel in prijs als in oplossing!

X-ICT in Zwolle

Over X-ICT

Wij zijn X-ICT

Sinds 2007 zijn wij een zelfstandig bedrijf, maar ons team heeft ruim 20 jaar ervaring. Met veel enthousiasme delen wij deze kennis met u tijdens een kennismakings- en/of adviesgesprek. Of kom eens kijken in onze showroom. U bent van harte welkom!

Onze mensen en de manier waarop zij onze relaties verder helpen maken X-ICT uniek. Onze klanten waarderen ons vanwege onze manier van samenwerken: ‘We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen’.

bottom of page