top of page

PROJECTCASE

  • Foto van schrijverxictbv

VWE investeert in Rittal LCP DX

Voor garagebedrijven, verzekerings-, leasemaatschappijen en vele andere partijen is betrouwbare voertuiginformatie een voorwaarde voor efficiënt en rechtsgeldig handelsverkeer. VWE zorgt daarvoor, met verrijkte voertuiggegevens en een keur aan data analyse tools. Voor een optimale opslag en beschikbaarheid van de voertuiginformatie heeft VWE twee serverruimten in eigen beheer, waarvan één op een uitwijklocatie die onlangs is voorzien van een moderne Rittal LCP DX koeloplossing. VWE maakte hiervoor gebruik van de energie-investeringsaftrek (EIA).


Waterdicht IT systeemIn de jaren negentig speelde VWE tijdig in op de opkomst van het internet en de digitale informatievoorziening, waardoor het bedrijf centraal aangestuurde digitale informatiediensten kon gaan aanbieden. Rond 2000 begon VWE met het opzetten van een eigen IT-omgeving, waarbij het als eerste organisatie in Nederland koos voor de destijds nieuw op de markt geïntroduceerde RiMatrix totaaloplossing. Wat begon met een handvol eigen servers groeide uit tot een groot IT-systeem met een eigen koudwatercircuit voor het koelen van de ruim 200 eigen servers.


Om de beschikbaarheid van de systemen verder te optimaliseren besloot VWE in 2004 om een extra locatie in te richten. Onlangs plaatste X-ICT een nieuwe Rittal LCP DX koeloplossing op deze uitwijklocatie.


Rittal interviewde Friso Wiskerke, Manager ICT Beheer en Jan Willem van der Helm, Systeem- en Netwerkbeheerder van VWE.  Lees het verhaal op de site van Rittal.

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page