PROJECTCASE

  • xictbv

Nieuwe en moderne UPS’en waarborgen de continuïteit van Fujifilm

Betrouwbare noodstroomvoorziening, lange levensduur en energiezuiniger

Fujifilm Europe BV heeft in Nederland een viertal locaties. In Steenbergen houdt Fujifilm Imaging Products & Solutions B.V. zich onder andere bezig met: Photo Imaging, Photographic Film and Paper, Minilab Systems voor zowel de particuliere als zakelijke markt. In de eerste maanden van 2021 heeft X-ICT twee nieuwe noodstroomvoorzieningen (UPS) van Schneider Electric geïnstalleerd.


De grafische industrie is de laatste decennia enorm veranderd. Met de komst van digitale technieken zijn de mogelijkheden eindeloos. In Steenbergen gebruikt Fujifilm bedrijfseigen technologieën en geavanceerde IT-voorzieningen voor de ontwikkeling van hoogwaardige fotoproducten. Frank van Leersum, teamleider IT bij Fujifilm: “Van fotoboeken en afdrukken op canvas tot en met schoolfotografie en gepersonaliseerde geschenken; samen met onze vestiging in de Duitse plaats Willich verzorgen wij het afdrukproces voor heel Europa.”

De tekst gaat verder onder deze foto

Foto's zijn gemaakt door Fujifilm


Dag en nacht werken tijdens de feestmaand

In het hoogseizoen, aan het einde van het jaar, wordt er bij Fujifilm in Steenbergen

dag en nacht gewerkt. Naast de nodige menskracht vraagt de feestmaand ook nogal wat rekenkracht van de IT-infrastructuur. “Het digitaal aanleveren van foto’s, het renderen, verwerken en produceren doet een groot beroep op de 160 (deels virtuele) servers in het datacenter”, legt Frank uit.


Om de processen te allen tijde te kunnen continueren heeft het datacenter van Fujifilm een eigen noodstroomvoorziening. De overige ondersteunende systemen zijn aangesloten op een andere UPS. Frank: “We wisten dat beide UPS’en op korte termijn aan vervanging toe waren. Toen we er in januari achter kwamen dat de noodstroomvoorziening van het datacenter niet meer functioneerde, hebben we X-ICT benaderd.” Ondanks schaarste op de chipmarkt kon de Elite Partner van Schneider Electric direct actie ondernemen.


“Met X-ICT is het goed samenwerken,

zowel voor, tijdens als na het project”


X-ICT is op de locatie verantwoordelijk voor het onderhoud van het noodstroomsysteem. Bas van Heesch, vestigingsmanager van X-ICT en verantwoordelijk voor Zuid-Nederland: “De relatie met Fujifilm gaat al enige tijd terug. We kennen het bedrijf en de mensen die er werken dan ook erg goed. Het was meteen duidelijk dat de vervanging van de noodstroomvoorziening op korte termijn gerealiseerd moest worden met zo min mogelijk impact op de processen van Fujifilm. Tijdens de voorbereiding hebben we tevens gekeken naar de andere UPS. Aangezien die ook op leeftijd was, hebben we geadviseerd ook deze te vervangen.”


De voordelen van een nieuwe UPS

“Met de nieuwe apparatuur van Schneider Electric kan men weer jaren vooruit. Mochten er calamiteiten zijn, dan is ook in drukke periodes de continuïteit gewaarborgd”, legt Bas uit. De noodstroomvoorzieningen hebben naast hun betrouwbare eigenschappen een langere levensduur, zijn compacter en hebben een hoger rendement waarbij de dubbele conversie modus operationeel blijft.


In samenwerking met een elektrotechnisch installatiebedrijf heeft X-ICT op een relatief rustige zaterdag de nieuwe systemen geïnstalleerd. “Dat was voor ons wel van belang”, geeft Frank aan. “Het is meer dan even een kroonsteentje vervangen. De stroom uitschakelen kan niet zomaar. In het weekend moet bijvoorbeeld ons callcenter gewoon bereikbaar zijn voor vragen van klanten.” Bij Fujifilm kunnen ze dan ook terugkijken op een goed verlopen klus, terwijl het werk gewoon door kon gaan. “Met X-ICT is het goed samenwerken, zowel voor, tijdens als na het project”, vertelt Frank enthousiast.166 weergaven0 opmerkingen