top of page

SERVERRUIMTE KOELING

APC cooling system

SOORTEN KOELSYSTEMEN

Koelsysteem

Downflow koeling

Indien de computerruimte is voorzien van een verhoogde computervloer dan is Downflow koeling vaak de meest efficiënte manier van koelen. De Downflow Airconditioners blazen koude lucht onder de vloer door naar de racks. Meestal bestaat een oplossing uit meerdere Downflow Airconditioners, die in een Run/Standby mode of in deellast opereren. Op deze manier wordt redundantie in het koelsysteem geboden. Conventionele systemen werken volgens het aan/uit principe. Energiezuinige systemen werken op basis van een toerenregeling (Inverter technologie).

Rittal

In-Row of In-Line koeling

Indien er geen verhoogde vloer voorhanden is of indien de ruimte ontbreekt om één of meerdee Downflow units te plaatsen dan wordt doorgaans een APC InRow oplossing of een Rittal LCP DX (Inline) oplossing voorgesteld. In beide gevallen worden er één of meerdere koelunits tussen de racks geïnstalleerd. De toepassing van meerdere units is bedoeld om de capaciteit te vergroten en/of redundantie te verkrijgen.

Serverracks

In rack koeling

Indien een rack opstelling bestaat uit één, maximaal twee racks dan is de (IT) belasting vaak erg gering. Bij een belasting tussen de 1kW en 4kW is een Downflow- of InRow systeem al snel te zwaar, waardoor problemen kunnen ontstaan. Een Split Unit Airconditioner is dan een mogelijkheid, echter deze zijn doorgaans ontworpen om het klimaat in een ruimte te optimaliseren. Het is dan efficiënter om een koelunit in het rack te plaatsen, in plaats van de gehele ruimte te koelen. Een mooi voorbeeld hiervan is het Rittal LCU DX systeem dat al vanaf een belasting van 1kW gebruikt kan worden.

Meer weten over serverruimte koeling?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Duurzame serverruimte koeling
Bedrijfszeker en duurzame oplossingen voor serverruimte koeling
 

Bent u op zoek naar koeling voor uw serverruimte? Iedere Kilowatt aan IT belasting levert warmteontwikkeling op. Koeling van IT apparatuur is essentieel, maar vergt ook veel energie. Naast de betrouwbaarheid van koelsystemen, speelt het energieverbruik een steeds grotere rol. Naast kostenbesparingen dragen wij samen met u bij aan een duurzame toekomst. 

Koelsystemen
Coldcube serverruimte

Een goede luchtcirculatie is cruciaal voor het goed functioneren van de serverruimte


X-ICT heeft jarenlange ervaring met het leveren, implementeren en onderhouden van koelsystemen.

Vanuit deze jarenlange ervaring ontvangt u van ons altijd een passend advies, gericht op maximale betrouwbaarheid en minimale onderhouds- en verbruikskosten. 

Wij geven advies op maat 


Bij X-ICT krijgt u een advies waarbij de prijs ondergeschikt is aan de oplossing. Hoe dat kan? Wij zijn een onafhankelijke systemintegrator en kiezen uit meerdere concepten van verschillende partners.

Daardoor sluit de totaaloplossing geheel aan bij uw situatie; de (bouwkundige) omgeving waarin de ruimte wordt of is geplaatst, de huidige situatie en voorzieningen, energiebesparing en het tijdsbestek. Dit levert vaak een verrassend voorstel op! Zowel in prijs als in oplossing!

bottom of page