top of page

X-ICT TIJDLIJN

Volg ons op:

  • Facebook
  • LinkedIn Social Icon

X-ICT Tijdlijn 

X-ICT is opgericht in april 2007. Dit jaar bestaan wij 15 jaar! Door de jaren heen hebben we heel wat mooie hoogtepunten bereikt. 

Video 12,5 jaar X-ICT

In 2019 bestonden we 12,5 jaar en daar hebben we een video over gemaakt. Bekijk deze hierboven!

X-ICT 12,5 jaar - X-ICTer worden_.png

Wil je ook X-ICT'er worden?

X-ICT 12,5 jaar - Succesvol PIM event 20

PIM+ Event (2019)

In april van dit jaar organiseerde we het tweede PIM+ event. Met ruim 100 deelnemers kunnen we spreken van een succesvolle editie. Tijdens dit event kwamen verschillende PIM+ gebruikers aan het woord waaronder Rob Vos van Deltion College, Sybo van der Bijl van Amsterdam UMC en Remco Hooijmans van de Gemeente Hilversum. Lees hier meer.

 

De datum voor het PIM+ event in 2020 is ook al bekend! Aanmelden kan hier. 

Ons bedrijf groeit! Lijkt het je ook leuk om onderdeel te worden van ons team? Bekijk de openstaande vacatures hier.

_X-ICT 12,5 jaar - Docksters.png

Ontwikkeling Docksters (2018)

X-ICT 12,5 jaar - Overname Craneo 2018.p

Overname CRANEO (2018)

In 2018 namen wij CRANEO Computerruimtes B.V. over. CRANEO is specialist op het gebied van het ontwerpen, inrichten en bouwen van computerruimtes. In november bestaat het merk CRANEO alweer 20 jaar! Op dit moment zijn Lennart Brand, Anil Balak, Cher Waardenburg en Edwin Kwakernaat te vinden bij de vestiging van CRANEO in Barendrecht.

In 2018 begonnen wij met de ontwikkeling van Docksters. Onze Business Developer Stefan Konijnenberg legt uit: “De Docksters IoT cloud biedt alle functionaliteiten die nodig zijn voor de inzet van IoT-projecten, of het nu gaat om slimme meters, smart buildings, logistiek of  industry 4.0. Met Docksters kunt u eenvoudig en veilig gegevens verzamelen, verwerken, opslaan, beheren en visualiseren. Onze belangrijkste missie is om IoT te vereenvoudigen en echte business value te leveren.” Docksters is internationaal actief met vestigingen in Canada en Nederland. Momenteel is Docksters bij meerdere bedrijven en partners operationeel. Klik voor meer informatie over Docksters.

X-ICT 12,5 jaar - X-ICT breidt directie

X-ICT breidt directie uit (2017)

X-ICT 12,5 jaar - Interview met Pam & Fr

In 2017 voegde Dennis van der Vegte zich toe bij de directie. Nadat hij jarenlange Sales ervaring heeft op gedaan binnen X-ICT, werd het tijd voor een volgende stap. Dennis houdt zich vooral bezig met de commercie op het gebied van computerruimtes/datacenters, service- en onderhoudscontracten, PIM+ Monitoringsoftware en Docksters.

We hebben al een aantal interviews gehouden collega’s die al een tijdje werkzaam zijn bij X-ICT. Nu is het de beurt aan Frank Sterk en Pamela Wildeboer! Ze zijn beiden relatief nieuw bij het bedrijf. In dit interview vertellen ze over hun ervaringen bij X-ICT.

_X-ICT 12,5 jaar - X-ICT bestaat 10 jaar
X-ICT 12,5 jaar - Data & Cloud expo 2016

10 jaar bestaan X-ICT (2017)

In 2017 bestond X-ICT 10 jaar! We hebben dit grootst gevierd met onze collega’s, aanhang en natuurlijk klanten en relaties. Trendwatcher Richard van Hooijdonk was ook aanwezig voor de presentatie. Als ‘cadeautip’ vroegen wij geld zodat we dit konden doneren aan Stichting Spieren Voor Spieren. Uiteindelijk hebben we een mooi bedrag van €3.100,- voor ze opgehaald.

Eerste keer deelname aan Data & Cloud Expo (2016)

In 2016 namen we voor het eerst deel aan de Data & Cloud Expo in de Jaarbeurs Utrecht samen met Schneider Electric. Ook dit jaar zijn we weer aanwezig als exposant! De Data & Cloud Expo is op 30 en 31 oktober in de Jaarbeurs Utrecht. Wilt u onze stand bezoeken? Dat kan! Aanmelden voor de beurs kan hier.

X-ICT 12,5 jaar - Sponsoring PEC 2015.pn

Broeksponsoring PEC (2015)

X-ICT 12,5 jaar - Opening X-ICT in Eindh

Tijdens het seizoen van 2015/2016 waren we de trotse broeksponsor van PEC Zwolle. De club kwam uit in de Eredivisie en eindigde daarin als achtste. Een mooie positie in het linkerrijtje. X-ICT is nog steeds sponsor van PEC Zwolle. Elke thuiswedstrijd verschijnen we op de led boarding en is ons logo te zien op de perswand.

Opening X-ICT in Eindhoven (2014)

In 2014 ging een lang gekoesterde wens in vervulling: een tweede vestiging voor X-ICT! Aan de Esp in Eindhoven werd het tweede kantoorpand mét showroom geopend. Momenteel zijn onze collega’s Pieter Mikkers en Bas van Heesch te vinden op deze prachtige locatie. Benieuwd naar deze locatie? Op donderdag 20-11 organiseren we in samenwerking met ANSUL weer een lunch & learn sessie met proefblussing demonstratie! Klik hier voor meer informatie.

X-ICT_12,5_jaar_-_Interview_met_André_en
_X-ICT 12,5 jaar - PIM+ 2013 (1).png

André van Gelder en Gerard Petter zijn al vanaf het begin af aan werkzaam bij X-ICT. Op dit moment zijn beide heren werkzaam binnen de afdeling netwerkbekabeling. Wat hebben ze afgelopen jaren gedaan en waar staat X-ICT over 5 jaar volgens hen? Lees hier het hele interview.

Ontstaan PIM+ (2013)

In 2013 introduceerden wij monitoring software PIM+. PIM staat voor Physical Infrastructure Monitoring. In eerste instantie werd PIM+ ingezet voor het monitoren van de fysieke laag. Denk hierbij aan koeling, noodstroom, batterij etc. In de jaren daarna zijn we verder gaan ontwikkelen met PIM+. Inmiddels is PIM+ een veelzijdig pakket wat naast de fysieke laag ook de IT laag (o.a. servers, WiFi, netwerk etc.) en verschillende cloud based diensten en applicaties kan monitoren. Vandaar de “+” achter PIM. Het pakket wordt steeds uitgebreider en de ontwikkeling ervan gebeurt samen met de gebruikers.  

X-ICT 12,5 jaar - Ontwikkeling glasvezel

Ontwikkeling glasvezelbekabeling (2010)

X-ICT 12,5 jaar - Erwin van t ende

In 2010 gingen de ontwikkelingen rondom glasvezelbekabeling, net zoals de verbinding destijds zelf, razendsnel. Glasvezel -of Optical Fibre- is een extreem dunne vezel gemaakt van glas, die gebruikt kan worden om signalen betrouwbaar over grote afstanden te transporteren. In 2010 leefde de overtuiging dat glasvezel de toekomst is en zelfs iedere werkplek hiermee uitgerust zou worden. Tegenwoordig heeft koperbekabeling een inhaalslag gemaakt en kan op "kortere" afstanden bijna dezelfde snelheden leveren als Glasvezel. X-ICT volgt deze ontwikkelingen op de voet en zal de eindklant altijd helpen bij het kiezen van de beste oplossing voor zijn of haar omgeving.

Begonnen bij Kuipers in 1994 als 17-jarige Junior Monteur. Nu, 25 jaar later, inmiddels werkzaam bij

X-ICT en nog steeds een zeer gewaardeerde collega binnen het team. Gefeliciteerd met dit mooie jubileum Erwin, op naar nog veel meer succesvolle jaren bij X-ICT!

X-ICT 12,5 jaar - Xperience 2010 .png

De eerste X-ICT Xperience (2010)

_X-ICT 12,5 jaar - Interview met Antonie

De eerste X-ICT Xperience organiseerden we in 2010. Door middel van korte presentaties en een informatiemarkt konden bezoekers kennismaken met de trends en ontwikkelingen op het gebied van netwerkbekabeling en computerruimtes. De eerste editie werd zeer goed ontvangen, waardoor we dit evenement t/m 2014 jaarlijks hebben voortgezet.

Collega’s Antonie en Erwin zitten al vanaf het eerste moment bij X-ICT. Wie zijn deze twee toppers en wat hebben ze allemaal gedaan in de afgelopen jaren? Lees het interview hier.

X-ICT 12,5 jaar - Eerste busjes 2007.png

De eerste X-ICT busjes (2007)

X-ICT 12,5 jaar - De naam X-ICT (2007) (

Waar komt de naam X-ICT vandaan? (2007)

Waar komt de naam ‘X-ICT’ eigenlijk vandaan? Daar zit een leuk verhaal achter. Toen oprichters Gerard van der Vegte en Jan van Gelder zaten te denken over een passende naam hadden ze het steeds over “bedrijf X”. Het was vooral belangrijk dat “bedrijf X” moet kunnen werken in elke branche. De mannen waren het er al snel over eens wat de naam moest worden: X-ICT.

Daar staan ze dan.. De eerste X-ICT busjes! Toen reden we nog in zwarte én witte bedrijfswagens. Nu rijden we alleen nog in de zwarte variant. Ziet u ons wel eens rijden? 😉

X-ICT 12,5 jaar - Een van de eerste opdr

Een van de eerste opdrachten (2007)

X-ICT 12,5 jaar - Personeelsfeest 2008.p

Een van onze eerste opdrachten was voor gemeente Ermelo en gemeente Zwartewaterland. Beide gemeentes zijn nog steeds klant bij ons! Dat is iets om trots op te zijn. 

Personeelsuitje naar Valkenburg (2008)

In 2008 gingen we met ons team naar Valkenburg. Het toen nog kleine team genoot zichtbaar van een van de eerste personeelsuitjes!

X-ICT 12,5 jaar - Opening X-ICT 2007.png

Opening pand X-ICT (2007)

In april 2007 werd X-ICT opgericht door Gerard van der Vegte en Jan van Gelder. X-ICT is ontstaan vanuit AAC Cosmos. X-ICT is begonnen met dertien werknemers. Vandaag de dag werken tien werknemers nog steeds bij X-ICT!


Inmiddels is het team uitgegroeid naar zo'n 70 mensen en heeft X-ICT ook al een vestiging in Eindhoven en heeft X-ICT Craneo uit Barendrecht overgenomen van de CSN Groep. Later deze maand vertellen we u meer over het huidige team van X-ICT. 

bottom of page