top of page

INTERVIEW MET FRANK EN PAM

X-ICT 12,5 jaar - Interview met Pam & Fr

X-ICT bestaat 12,5 jaar!

Interview met Frank en Pam
 

In de maand oktober plaatsen wij elke werkdag een bericht op onze social media kanalen en website. In dit bericht lichtten we een hoogtepunt van X-ICT uit de afgelopen jaren uit. We hebben al een aantal interviews gehouden collega’s die al een tijdje werkzaam zijn bij X-ICT. Nu is het de beurt aan Frank Sterk en Pamela Wildeboer! Ze zijn beiden relatief nieuw bij het bedrijf. In onderstaand interview vertellen ze over hun ervaringen bij X-ICT.

Volg ons op:

  • Facebook
  • LinkedIn Social Icon

Hoe lang zijn jullie werkzaam bij X-ICT?

Pam: 5 maart 2018 ben ik begonnen als receptioniste bij X-ICT, nadat ik voor mijn vorige werkgever veel over de wereld mocht reizen, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. De bedrijfscultuur van X-ICT vind ik zeldzaam, het voelt als een familiebedrijf waar keihard werken en creativiteit centraal staan. De interactie tussen klant, collega en partnerbedrijven om uiteindelijk tot oplossingen te komen bij de klant maakt iedere dag uitdagend. Binnen X-ICT ben ik momenteel werkzaam als service adviseur en samen met het team is iedere dag gericht op het voorkomen- en oplossen van problemen met een persoonlijke aanpak.

Frank: Inmiddels ben ik ruim 6 maand werkzaam bij X-ICT als projectleiding op het gebied van serverruimtes. Ik ben hartelijk ontvangen en voel mij prima op mijn gemak tussen mijn nieuwe collega’s. Het is mijn taak om dat wat de klant met de verkoper overeen is gekomen, wat het beste is voor zijn of haar computer omgeving, tot een goed eindresultaat te brengen. Waarbij iedereen aan het eind tevreden terug kan kijken op een mooi en goed verlopen project.

Hoe zijn jullie bij X-ICT terecht gekomen?

Pam: Dankzij het professionele schoonmaakbedrijf “SWS schoonmaakdiensten” werd ik door familie getipt bij X-ICT te gaan solliciteren. Na één gesprek met de directeuren voelde het meteen goed en gingen we het avontuur aan. In anderhalf jaar tijd is het vertrouwen in elkaar alleen maar gegroeid en sindsdien ontvang ik iedere dag meer verantwoordelijkheden en mocht ik de stap naar service adviseur begin dit jaar maken.

 

Frank: Via een collega kreeg ik de tip dat X-ICT op zoek was naar een projectleider, daarop volgend ben ik op gesprek gegaan en heb eerst een paar dagen mee gelopen om te kijken of dit iets was wat bij mij past. Ook is het belangrijk dat je bij een bedrijf past, dat is niet vanzelfsprekend dus ik heb eerst even de kat uit de boom gekeken.

Waarin onderscheidt X-ICT zich volgens jullie ten opzichte van andere werkgevers?

Pam: Onze klanten, de collega’s, bedrijfssfeer en de markt waarin we werkzaam zijn nodigen je uit om iedere dag die extra stap te zetten. In een bedrijf waar ondernemerschap centraal staat krijg je de kans om een goed idee te verwezenlijken en daarmee de vrijheid om je persoonlijk te ontwikkelen. Samen met X-ICT ben ik overtuigd dat ik mijn ambities kan waar maken.
 

Frank: In mijn vorige functie werkte ik als zelfstandige waarin ik zelf mijn werktijd en werkdagen bepaalde, dit was niet van 8 tot 17 maar meer 24/7. Het is heel fijn dat ik nu ook de ruimte krijg om mijn eigen tijd in te delen en mijn eigen planning te beheren, uiteindelijk gaat het om het eindresultaat en dat de klant blij is. Naast X-ICT heb ik nog niet heel veel onder een “baas“ mogen werken dus een eerlijk vergelijk kan ik niet maken, maar ik hoop voor velen dat ze ook gezegend zijn met zo een fijne werkgever.

Wat zijn jullie ambities binnen het bedrijf?

Pam: Op korte termijn wil ik graag uitblinken in professionaliteit, groeien in kennis en kunde van onze klanten, de markt en het bedrijf X-ICT. Bijvoorbeeld, ik zou graag is een keer mee willen klussen met onze monteurs ondanks het feit dat ik een vrouw ben in een technische omgeving. Op lange termijn wil ik heel graag groeien in mijn gesprek en netwerk, het ultieme doel is een klant te helpen met de vraag: “hoe kan X-ICT helpen uw business te verbeteren”.

 

Frank: Het is voor mij nu nog veel te vroeg om ambities uit te spreken binnen X-ICT, ik zit nog vol in de ontdekkingsfase wat er van mij als projectleider binnen X-ICT wordt verwacht. Uiteraard is het gezond om niet jaren het zelfde te doen en je horizon te verbreden, mijn verwachting is dat als ik die ruimte zoek ik die binnen X-ICT wel kan vinden.

Waar staat X-ICT over 5 jaar?

Pam: Het liefst zie ik X-ICT over 5 jaar verdubbelen in klanten, collega’s, projecten, contracten en activiteiten. Eerlijk gezegd is het onmogelijk een verwachting af te geven aangezien de markt iedere dag veranderd dankzij IT en digitalisering. Ik verwacht dat over 5 jaar X-ICT nationaal (en internationaal?) bekend blijft staan als de specialist voor uw IT, service, monitoring, inrichting en bouw van infrastructuur met uiteraard de verschillende disciplines voor feilloze verbindingen 😊

 

Frank: Ik hoop dat het zich nog steeds onderscheid van de rest van de markt en er voor gaat dat de “klant” het beste resultaat heeft waarbij de belangen van de klant voorop staan.

bottom of page