top of page

INTERVIEW MET ANTONIE & ERWIN

_X-ICT 12,5 jaar - Interview met Antonie

X-ICT bestaat 12,5 jaar!

Interview met Antonie & Erwin
 

In oktober 2019 is het precies 12,5 jaar geleden dat, vanuit AAC Cosmos, X-ICT is opgericht. Collega's Antonie Westerman en Erwin van 't Ende zijn al vanaf het eerste uur werkzaam bij X-ICT. Tijd voor een interview dus! Wie zijn deze twee toppers en wat hebben ze allemaal gedaan in de afgelopen jaren? Lees het in het interview hieronder!

Volg ons op:

  • Facebook
  • LinkedIn Social Icon

Hoe lang zijn jullie werkzaam bij X-ICT?

Antonie: 01-12-2000 – 19 jaar We begonnen met een club van 13 enthousiaste en gedreven vakmensen onder leiding van 2 mannen die een visie hadden.

Erwin: Officieel in dienst per 10-10-1994, begonnen als bekabeling monteur daarna ben ik telefoon centrales gaan installeren en programmeren. In 2001 ben ik weer terug gegaan naar de afdeling  CWIS (Cabling & Wireless Infrastructure solutions) en vanaf 2002 ben ik mij zelf  gaan ontwikkelen op het gebied van computerruimte inrichting. Op 1 April is de navelstreng doorgeknipt met AAC Cosmos waar wij een onderdeel van waren en zijn toen verder gegaan onder de naam van X-ICT.

Op welke afdeling zijn jullie nu werkzaam?

Antonie: Verkoopbinnendienst Netwerkbekabeling, ondersteuning van de accountmanagers buiten, uitwerking en opvolging van offerte aanvragen en klantadvies.

Erwin: Senior adviseur waarbij ik met name verantwoordelijk ben voor de grotere projecten.

Erwin van 't Ende en Antonie Westerman
Sinterklaas bij X-ICT 2017

Kunnen jullie iets vertellen over de bedrijfscultuur van X-ICT?

Antonie: Een cultuur van eenheid, samen de schouders eronder en iets moois neerzetten. X-ICT volgt de techniek op de voet en zal altijd voorop lopen als er nieuwe ontwikkelingen zijn. Als software ontwikkelaar zien we zelfs kans om met volledig nieuwe producten de markt te benaderen. Ons succes vertaald zich in een enorme groei vanaf de start in 2013 met 13 man tot de club die er nu staat.

Erwin: Een mooi bedrijf waarbij je de volledige vrijheid krijgt om je ondernemerschap te ontwikkelen. Dit doen we dan ook met een enthousiast team.

Welk bedrijfsuitje en/of activiteit van X-ICT staat je nog het beste bij? 

Antonie: Wat voor mij persoonlijk elk jaar weer een hoogtepunt is, is de Sinterklaas viering. Vorig jaar heb ik voor de 10e keer in de huid van onze Sint mogen kruipen. Het enthousiasme en blije gezichten van de kinderen van X-ICT is elke keer weer onvergetelijk.

Erwin: Welke niet😊? Ik denk dat ons motto is: Hard werken wanneer het nodig is, en de schouders eronder zetten wanneer dit verwacht wordt! En anderzijds heel veel lol met elkaar maken tijdens de vele bedrijfsuitjes die we gehad hebben.

Hebben jullie zelf nog ambities binnen het bedrijf?

Antonie: Mijn grootste ambitie is samen met dit bedrijf nog heel veel jaren mooie dingen te mogen doen en met dezelfde gedrevenheid X-ICT weer een stapje verder mogen helpen.

Erwin: Lekker doorgaan zoals we nu bezig zijn! Verder vind ik het begeleiden van collega’s die verder willen komen in de materie waar X-ICT goed in is erg leuk. Thuis vind ik het erg fijn om deelgenoot te mogen zijn van een fijne thuisbasis met 2 prachtige dochters en een schat van een vrouw (mijn steun en toeverlaat)

Waar staat X-ICT over 5 jaar?

Antonie: Als we in het huidige tempo doorgroeien zijn we over 5 jaar de grootste in Nederland op het gebied van computerruimte en netwerkbekabeling.

Erwin: Dat is een hele goede vraag.. Ik hoop een gezonde stabiele organisatie zoals nu, waarbij de klant centraal staat!

bottom of page