top of page

INTERVIEW MET ANDRÉ EN GERARD

X-ICT_12,5_jaar_-_Interview_met_André_en

X-ICT bestaat 12,5 jaar!

Interview met André en Gerard
 

In oktober 2019 is het precies 12,5 jaar geleden dat, vanuit AAC Cosmos, X-ICT is opgericht.

 

Collega's André van Gelder en Gerard Petter zijn al vanaf het begin af aan werkzaam bij X-ICT. Beide heren hebben veel mee gemaakt bij X-ICT en daar vertellen ze over in onderstaand interview. 

Volg ons op:

  • Facebook
  • LinkedIn Social Icon

Hoe lang zijn jullie werkzaam bij X-ICT?

André:  Destijds op 01-12-1993 begonnen bij Kuijpers Zwolle. De afdeling voor de netwerkbekabeling is via Kuipers, Corporate Express en AAC Cosmos uiteindelijk 12,5 jaar geleden voortgezet als X-ICT. Alle collega’s van de afdeling netwerk bekabeling binnen AAC Cosmos zijn meegegaan naar X-ICT. We hadden een hechte groep collega’s waarvan iedereen wist dat de start van X-ICT zowel spannend als uitdagend was. Iedereen kende en pakte zijn / haar verantwoordelijkheid en we hadden samen een heleboel plezier.

Gerard: Vanaf 2002 t/m aug 2007 werd ik gedetacheerd bij het toenmalige AAC Cosmos. Daar ben ik begonnen als Junior Engineer. En heb het vak mogen leren van o.a André van Gelder, Alexander Visscher, Gerrit van Leusen en Tonnie Gasperz. Het was toen nog een klein team van een man/vrouw of 10. Vanaf augustus 2007 ben ik in vast dienst gekomen en ben toen als zelfstandig/leidinggevende Engineer aan de slag gegaan. In 2013/2014 ben ik gestart met mijn huidige functie als Projectleider bekabeling.

Op welke afdeling zijn jullie nu werkzaam?

DSC_0530.JPG

André:  Vanaf de beginjaren ben ik als Data-Monteur aan het werk geweest. Door de groei van X-ICT ben ik nu werkzaam als ondersteuning van onze adviseurs voor de netwerkbekabeling. Hierbij werken we plannen uit, maken we calculaties en aanbiedingen, waarin de specifieke wensen en eisen van de klant worden verwerkt.

Gerard: Op dit moment ben ik werkzaam als Projectleider bekabeling. Mijn taken bestaan hoofdzakelijk uit het begeleiden van de lopende projecten.  De projecten variëren van een nieuwbouwproject van 800 aansluitingen tot een zorginstelling waar we de bekabeling moeten aanleggen bij de mensen in hun woningen. Ook ondersteun ik de Sales waar nodig is met een schouw op locatie.

Gerard Petter X-ICT

Kunnen jullie iets vertellen over de bedrijfscultuur van X-ICT?

André: 12,5 jaar geleden zijn wij met een groepje betrokken collega’s van ongeveer 12 mensen begonnen. De ontwikkelingen in de markt en binnen X-ICT hebben niet stil gestaan voor zowel de afdeling “Server-ruimtes” als “Netwerkbekabeling”. Binnen deze disciplines zijn we uitgegroeid tot specialisten binnen ons vakgebied. Naast groei in kennis en aantallen binnen de verschillende afdelingen zijn er ook hele mooie nieuwe ontwikkelingen geweest.

Gerard: Toen we in 2007 onder de naam X-ICT de werkzaamheden voorzetten waren we een klein team ongeveer van 12 betrokken mensen en bestonden ons werkzaamheden voornamelijk uit bekabeling. We zijn ondertussen uitgegroeid tot mooi bedrijf met verschillende disciplines waarin we volgens mij erg trots op mogen zijn! Het mooie aan deze ontwikkeling is dat ondanks dat het team vele malen groter en anders is wij volgens mij allemaal nog met dezelfde passie aan het werk zijn en dit ook zo naar onze opdrachtgevers uitstralen. Ook brengt de groei voor een ieder mogelijkheden met zich mee om zich te ontwikkelen en te groeien.

Welk bedrijfsuitje en/of activiteit van X-ICT staat je nog het beste bij? 

André: Doordat wij een leuke, mooie groep collega’s zijn is iedere activiteit of uitje altijd een feestje. Zowel blowkarten of grotbiken was een feest, maar ook het gezamenlijk bereiden van een maaltijd (“kook mee met X-ICT”) was heel leuk om te doen. Daarnaast is iedere vrijdagmiddagborrel natuurlijk al geweldig.

Gerard: Om 1 feestje te kiezen is lastig omdat eigenlijk elk bedrijfsuitje wel z’n eigen hoogtepunten had. Maar een bijzondere uitje was natuurlijk bij de bekendmaking dat we als X-ICT verder gingen. We zijn toen gaan karten in Nijverdal met het team. Dat was het begin van een mooie reeks aan feestjes door heel het land! Ik hoop dat er nog velen feestjes mogen volgen.

Hebben jullie zelf nog ambities binnen het bedrijf?

Gerard: Wat mijn persoonlijke toekomst bij X-ICT betreft, op dit moment heb ik geen specifieke ambities maar ik sta altijd open voor nieuwe ontwikkelingen. En binnen een groeiend bedrijf als X-ICT zullen er altijd ontwikkelen blijven.

Waar staat X-ICT over 5 jaar?

André:  Ik hoop en ga ervan uit, dat X-ICT over 5 jaar nog steeds die betrouwbare partner is voor heel veel klanten en leveranciers. Daarnaast hoop ik dat de grote onderlinge betrokkenheid van alle collega’s binnen en tussen de diverse disciplines blijft.

Gerard: Ik ga ervan uit dat X-ICT over 5 jaar nog steeds een mooi en dynamisch bedrijf is waar voortdurend ontwikkelingen zijn om onze klanten nog beter te kunnen ontzorgen. Waar wij als een groot bedrijf bezig zijn en als een klein bedrijf met elkaar blijven omgaan.

bottom of page