top of page

GLASVEZELBEKABELING

shutterstock_699622597.jpg

X-ICT verbindt met glasvezelbekabeling
 

Glasvezel -of fiber- is een zeer dunne vezel gemaakt van glas, die gebruikt kan worden om signalen betrouwbaar over grote afstanden te transporteren. Deze vezels gebruikt men in de telecommunicatie.

Glasvezels bezitten een aantal voordelen ten opzichte van de traditionele metalen bekabeling; de signaaloverdracht is snel, betrouwbaar, en de bandbreedte is groot. Daarnaast zijn de kosten van een glasvezelnetwerk relatief laag.

SOORTEN BEKABELING

MEER OVER GLASVEZELBEKABELING

host-sorter-1479500-unsplash.jpg

Single mode of multi mode

thomas-jensen-592813-unsplash.jpg

Hoge snelheid

De lengte en snelheid van het signaal kan voor elke afzonderlijke glasvezel verschillen. Alle verschillende lichtsignalen van alle vezels samen zorgen voor dataoverdracht. Hoe sneller een lichtsignaal over de kabel gezonden kan worden, hoe sneller de dataoverdracht kan gaan.

Lange afstanden overbruggen

Glasvezel is een prima alternatief als het gaat om het overbruggen van langere afstanden, tot wel honderden meters verder dan een CAT 5E/CAT 6. Op deze manier is glas voor backbones, patchkast koppelingen of andere langere afstanden de perfecte oplossing en tegenwoordig ook vrij betaalbaar.

Soorten

Multimode kabel heeft een kern met een grote diameter die meerdere lichtmodi doorlaat. Dit betekent dat er meer soorten gegevens kunnen worden verzonden.

In tegenstelling tot multimode hebben single-mode glasvezelkabels maar één propagatiemodus: één enkele golflengte van licht in de glasvezelkern. Dit betekent dat er geen interferentie of overlap is tussen de verschillende lichtgolflengtes die uw gegevens verkeerd kunnen voorstellen over lange afstanden, zoals bij multimode kabel.

Electronic Board

Meer weten over glasvezelbekabeling?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Wij geven advies op maat 


Bij X-ICT krijgt u een advies waarbij de prijs ondergeschikt is aan de oplossing. Hoe dat kan? Wij zijn een onafhankelijke systemintegrator en kiezen uit meerdere concepten van verschillende partners.

Daardoor sluit de totaaloplossing geheel aan bij uw situatie; de (bouwkundige) omgeving waarin de ruimte wordt of is geplaatst, de huidige situatie en voorzieningen, energiebesparing en het tijdsbestek. Dit levert vaak een verrassend voorstel op! Zowel in prijs als in oplossing!

shutterstock_699622597.jpg

Over X-ICT


De basis voor de ICT infrastructuur begint bij het ontwerp en de aanleg van het netwerk.

 

Nauwkeurig, netjes en vakkundig wordt de netwerkbekabeling aangelegd en afgemonteerd. Vakmensen die het iedere dag een uitdaging vinden om structuur te geven aan het netwerk, zij zijn pas klaar als het er strak uitziet!

bottom of page