top of page

X-ICT NIEUWS

Dubbele levensduur Galaxy VS nieuwsberic

Nog meer redenen om voor de Galaxy VS UPS te kiezen!


Wij maken er vanuit X-ICT geen geheim van dat wij fan zijn van de Galaxy VS UPS van Schneider Electric. Dit enthousiasme willen wij graag met u delen, zoals het toelichten van unieke features, waarmee u een hoog rendement kunt behalen, zonder concessies aan de kwaliteit van de uitgangspanning te hoeven doen. Zo hebben wij recentelijk de ECOnversion modeTM toegelicht. Ook nu zijn er ontwikkelingen die wij graag met u willen delen.

Galaxy VS UPS

N+1 Redundantie met de Galaxy VS
 

In de UPS is de Power Module het belangrijkste component van de UPS. Als in de Power Module een defect optreedt zal deze zonder onderbreking overschakelen naar zijn interne Static Bypass, echter dan is de uitgang (load) niet meer beschermt tegen spanningsdippen in het voedende net) Nu was het al mogelijk om een Galaxy VS met meerdere Power Modules te bestellen, echter werden de Power Modules gebruikt om een specifieke capaciteit aan te kunnen bieden. Zo is de 100kVA/100kW variant opgebouwd uit twee Power Modules van 50kW per stuk.

Het is nu ook mogelijk om de Galaxy VS met N+1 redundantie te bestellen. Bij een 20kVA/20kW(N+1) zit er niet één Power Module in, maar zijn er twee Power Modules geïnstalleerd, met elk een capaciteit van 20kW. Als er één Power Module uit valt dan blijft er nog steeds 20kW over en is de continuïteit geborgd. De N+1 modellen zijn onder meer te herkennen aan een grotere behuizing. In deze behuizing past een extra (vijfde) batterijstring. Dit kan bij een specifieke autonomiewens het verschil betekenen tussen het wel of niet bijplaatsen van een extra batterijkast.

Galaxy VS UPS

Dubbele levensduur van de batterijen
 

De standaard (interne) batterijen van de Galaxy VS zijn ontworpen voor een levensduur van drie tot vijf jaar. Dit betekent dat de batterijen ééns in de vijf jaar vervangen moeten worden. Sinds kort is het mogelijk om de Galaxy VS uit te rusten met interne batterijen welke door Eurobat zijn gekwalificeerd als Long Life. Deze batterijen hebben een ontwerplevensduur van 10-12 jaar. Dit betekent dat er één vervangingsslag overgeslagen kan worden en dit bespaart u duizenden Euro’s. Het advies is dan ook om bij aanschaf van een nieuwe Galaxy VS met interne batterijen, te kiezen voor de Long Life batterijen. Om het voor u extra aantrekkelijk te maken kost deze keuze u slechts € 500,00 extra ten opzichte van de UPS met standaard batterijen.

Wilt u weten welke Galaxy VS het beste bij u past? Neem dan vandaag nog contact op met één van onze specialisten.

X-ICT in Zwolle

Over X-ICT


Wie zijn wij?
 

 

X-ICT is de specialist voor uw ICT infrastructuur; service en onderhoud, monitoring en beheer, inrichting en bouw van serverruimtes en datacenters, netwerkbekabeling in koper en glasvezel, IP oplossingen en producten, consultancy en projectmanagement. Verschillende disciplines die wij feilloos aan elkaar verbinden!

bottom of page