top of page

COMPUTERVLOER

datacenter ict

COMPUTERVLOER

datacenter ict

Verhoogde computervloer

Indien mogelijk heeft het de voorkeur om een computerruimte op te bouwen op een verhoogde computervloer. Door de toepassing van een verhoogde computervloer is het mogelijk om verschillende principes met betrekking tot koeling toe te passen, waaronder uiteraard Downflow koeling. Daarnaast ontstaat de mogelijkheid om bekabeling onder de vloer aan te leggen. Een verhoogde vloer betekent meer vrijheid met het ontwerpen van een computerruimte.

Downflow koeling computervloer

Downflow koeling met verhoogde computervloer

Bij Downflow koeling wordt de koude lucht onder de vloer getransporteerd in de richting van de racks. Voor de racks, in de koude zone, worden geperforeerde tegels in de vloer aangebracht. Op deze manier ontstaan koude- en warme zones in een computerruimte. Ook wel koude- en warme straten genoemd.

Serverracks ict

Scheiding van koude- en warme lucht

De compressor van een koelsysteem schakelt in zodra de temperatuur in de ruimte oploopt. Dit gebeurt vrij snel indien koude- en warme lucht met elkaar vermengd raken. Stel dat de koude lucht gescheiden of opgesloten kan worden dan zal de temperatuur minder snel oplopen en wordt de compressor minder vaak ingeschakeld. Dit bespaart vanzelfsprekend veel energie. Om deze reden wordt de koude- (of de warme) gang afgesloten door middel van panelen en toegangsdeuren. Dit wordt ook wel een (Cold) Cube of Corridor genoemd

Meer weten over computervloeren?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Een verhoogde vloer in de serverruimte
Kies voor de juiste computervloer voor in de serverruimte
 

Onder een computervloer kan enerzijds bekabeling worden weggewerkt en anderzijds dient deze vloer om de koude lucht te transporteren van de airco’s naar de serverracks. De bouwkundige staat en de gewenste inrichting van de serverruimte zijn mede bepalend voor de keuze van de computervloer. Wij leggen de basis voor een prachtige serverruimte! 

Vloeren
AI0A3183.jpg

Wat is de beste keuze?
 

Wat is voor uw organisatie de beste keuze? Onze specialisten denken graag mee aan een passende oplossing. Kom met ons in contact en we vertellen u er graag meer over.

Wij geven advies op maat 


Bij X-ICT krijgt u een advies waarbij de prijs ondergeschikt is aan de oplossing. Hoe dat kan? Wij zijn een onafhankelijke systemintegrator en kiezen uit meerdere concepten van verschillende partners.

Daardoor sluit de totaaloplossing geheel aan bij uw situatie; de (bouwkundige) omgeving waarin de ruimte wordt of is geplaatst, de huidige situatie en voorzieningen, energiebesparing en het tijdsbestek. Dit levert vaak een verrassend voorstel op! Zowel in prijs als in oplossing!

bottom of page