Case Plukon Food Group

X-ICT voorziet meerdere locaties Plukon van ICT infrastructuur

plukon-1-big-aspect-ratio-1290-597

Samenwerking met Plukon Food Group

plukon-1Plukon Food Group is in Europa een van de grootste spelers op de markt van pluimveevlees en levert kipproducten en kant-en-klaarmaaltijden aan toonaangevende Europese food partners. Met een personeelsbestand van ruim 6.500 medewerkers en 22 vestigingen in 5 landen loopt Plukon internationaal op kop in het vertalen van consumentenwensen naar innovatieve producten en kippenhouderijconcepten. Voor Plukon Food Group heeft X-ICT meerdere serverruimtes mogen ontwerpen en realiseren. De prettige samenwerking staat als een huis en daar zijn we trots op. In deze case leest u meer over de werkzaamheden die X-ICT voor Plukon heeft uitgevoerd in de afgelopen jaren.

plukon-2

Brand in de serverruimte bij Plukon in Wezep

 

 

 

 

 

Doordat Plukon in Wezep is getroffen door een grote brand heeft de computerruimte veel schade opgelopen. De aangeboden oplossing door X-ICT voorziet in het realiseren van een

compleet nieuwe computerruimte (MER). De werkzaamheden zijn gestart met het bouwkundig gereed maken van de beoogde ruimte door een verhoogde computervloer te monteren. X-ICT heeft samengewerkt met een vaste partner, waarmee diverse gelijksoortige projecten zijn gerealiseerd. De nieuwe MER bevat in hoofdlijnen de volgende componenten:

 • Racks, PDU’s en kabelgeleiding
 • UPS systeem
 • Koelsystemen
 • Blusgasinstallatie
 • Monitoringsysteem PIM+

Container met serverruimte voor Plukon in Maasmechelen

Naar aanleiding van de positieve samenwerking bij Plukon in Wezep heeft Plukon voor haar vestiging in Maasmechelen aan X-ICT gevraagd om een uitwijkruimte in te richten. Deze uitwijkruimte kon niet inpandig gerealiseerd worden en om deze reden is gevraagd om een oplossing aan te bieden in een container oftewel een Portacabin. De locatie waar de Portacabin kan worden geïnstalleerd is een beveiligde locatie op het terrein van Plukon omgeven door hekwerk.
In de Portacabin hebben we een verhoogde vloer gerealiseerd. Onder deze vloer kan enerzijds bekabeling worden weggewerkt en anderzijds dient deze vloer om de koude lucht te transporteren van de airco’s naar de serverracks. We hebben twee serverracks in de Portacabin geïnstalleerd. Bekijk de video hieronder om te zien hoe de plaatsing is gegaan.

plukon-1-3plukon-2-3

plukon-3-3

Nieuwe MER voor Plukon Storkow (Duitsland)

Plukon heeft aan X-ICT gevraagd om een nieuwe serverruimte te ontwerpen voor haar vestiging in Storkow in Duitsland. X-ICT heeft de afgelopen tijd meerdere serverruimtes voor Plukon ontworpen en inmiddels gerealiseerd. Uit oogpunt van uniformiteit en beheer zijn in het ontwerp voor Storkow zo veel mogelijk dezelfde systemen, installaties en componenten toegepast, zoals bij de andere vestigingen van Plukon. X-ICT heeft de beoogde ruimte onderverdeelt in een computerruimte en een voorportaal. Dit levert een effectieve ruimte op van ongeveer 20m2. De inhoud van de ruimte komt hiermee op 46m3. De nieuwe MER van Plukon Storkow bestaat uit de volgende componenten:

 • Verhoogde computervloer
 • Serverracks
 • UPS systeem
 • Koelsysteem
 • Blusgasinstallatie
 • Monitoringsysteem PIM+

De racks zijn opgesteld op een verhoogde computervloer, waaronder de bekabeling is weggewerkt en waaronder de koude lucht van de Downflow unit wordt geblazen.

Camera-beveiligingssysteem voor Plukon in Ommel

Voor Plukon in Ommel hebben we een nieuw camera-beveiligingssysteem geïnstalleerd. Hierbij was de wens om zowel de fysieke ruimtes, als de omgeving van de fysieke ruimtes te kunnen bewaken door middel van camera’s.