top of page

Betrouwbare noodstroom is noodzaak 

Noodstroomvoorziening in uw serverruimte

Bij noodstroomvoorzieningen, zoals UPS systemen en generatoren denken wij al snel aan datacenters en serverruimtes. Dit verandert niet. Wel zien wij vanuit X-ICT een sterke groei aan decentrale UPS systemen, doorgaans enkelfase systemen. Wij zien dit in de zorg, waar UPS systemen ervoor zorgen dat oproepsystemen, detectie en observatiesystemen actief blijven als de stroom uitvalt. Noodstroom kan hier letterlijk van levensbelang zijn!

Betrouwbare noodstroomvoorziening is belangrijk voor de continuering van processen
 

Er wordt steeds meer online besteld. Dit betekent dat er 7x24 uur orders gepikt worden en pakketjes via distributiecentra verstuurd worden. De afhankelijkheid van technische systemen, zoals transportbanden en scanners is zeer groot. Als deze systemen, als gevolg van het wegvallen van de spanning, uitvallen dan stagneert het proces en komen de pakketjes te laat bij de ontvanger. Het automatiseren en robotiseren van processen is efficiënt, maar stelt ook hoge eisen aan de stroomvoorziening. Hierbij is een betrouwbare noodstroomvoorziening noodzaak!

Hoe betrouwbaar zijn uw noodstroomvoorzieningen?

Zoals we al eerder zeiden, betrouwbare noodstroom is noodzaak. Maar hoe weten we of de noodstroomvoorzieningen betrouwbaar zijn? Helaas komen we het tegen. UPS systemen, waarbij de apparatuur niet via de UPS is aangesloten. UPS systemen, die al enige tijd in storing staan of waarvan de batterijen vervangen moeten worden. Problemen die pas naar boven komen als de netspanning weg valt, omdat de UPS dan niet werkt.

Naast het vakkundig aansluiten van de UPS, is het advies om de UPS te monitoren en alarmeringen in te stellen indien er een storing ontstaat of zelfs dreigt. X-ICT biedt hiervoor diverse mogelijkheden, ongeacht het merk of type UPS. Zelfs als er geen (LAN)netwerk beschikbaar is dan kunnen wij alsnog in een oplossing voorzien. Het maakt niet uit of het om één UPS gaat of dat u over tientallen UPS systemen beschikt. Voor iedere situatie kan X-ICT u een oplossing op het gebied van monitoring bieden.

Noodstroom themamaand.png

Meer weten over noodstroom?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

X-ICT in Zwolle

Over X-ICT

Wij zijn X-ICT

Sinds 2007 zijn wij een zelfstandig bedrijf, maar ons team heeft ruim 20 jaar ervaring. Met veel enthousiasme delen wij deze kennis met u tijdens een kennismakings- en/of adviesgesprek. Of kom eens kijken in onze showroom. U bent van harte welkom!

Onze mensen en de manier waarop zij onze relaties verder helpen maken X-ICT uniek. Onze klanten waarderen ons vanwege onze manier van samenwerken: ‘We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen’.

bottom of page