top of page

BEVEILIGINGSYSTEMEN

datacenter ict

VEILIGHEID IN DE SERVERRUIMTE

Security Alarm

Toegangscontrole

Het vergeven van een toegangspas aan de juiste personen kan een oplossing zijn, om geen onbevoegden in de serverruimte te krijgen. Enkel de personen met een toegangspas (of code) hebben immers toegang tot de serverruimte. In praktijk zien we wel dat er (te) veel personen in bezit zijn van een toegangspas, wat kan leiden tot beveiligingsrisico's. 

Image by Paweł Czerwiński

Beveiligings- camera's

Een beveiligingscamera is een zeer waardevol beveiligingssysteem in de serverruimte. Op deze manier zie je direct wie zich in de serverruimte bevindt en mochten er calamiteiten of storingen ontstaan, is het makkelijk te herleiden wie er op dat moment in de ruimte aanwezig waren.

Image by Cullan Smith

Brandveiligheid

Brand in de serverruimte wil je liever voorkomen dan genezen. Wellicht zijn uw gegevens wel veilig gesteld, echter de uitval, een dag zonder de beschikbaarheid van IT systemen, kost vaak meer dan een compleet detectie- en blusgassysteem. 

Lees hier meer over brandveiligheid.

Beveiliging van uw serverruimte is erg belangrijk
 

De beschikbaarheid en veiligheid van uw serverruimte is van groot belang. Dit houdt in dat niet alleen uw fysieke serverruimte en de monitoring ervan in orde is, maar ook dat de ruimte is beveiligd tegen onbevoegden. Wanneer deze ongewenst de serverruimte betreden, kan dit leiden tot grote schade zoals bijvoorbeeld downtime en onderbreking van de bedrijfsvoering tot gevolg.

Soorte beveiligingssystemen
Soorten

Wij geven advies op maat 


Bij X-ICT krijgt u een advies waarbij de prijs ondergeschikt is aan de oplossing. Hoe dat kan? Wij zijn een onafhankelijke systemintegrator en kiezen uit meerdere concepten van verschillende partners.

Daardoor sluit de totaaloplossing geheel aan bij uw situatie; de (bouwkundige) omgeving waarin de ruimte wordt of is geplaatst, de huidige situatie en voorzieningen, energiebesparing en het tijdsbestek. Dit levert vaak een verrassend voorstel op! Zowel in prijs als in oplossing!

bottom of page