BEVEILIGINGSYSTEMEN

Ga direct naar:

VEILIGHEID IN DE SERVERRUIMTE

Toegangscontrole

Het vergeven van een toegangspas aan de juiste personen kan een oplossing zijn, om geen onbevoegden in de serverruimte te krijgen. Enkel de personen met een toegangspas (of code) hebben immers toegang tot de serverruimte. In praktijk zien we wel dat er (te) veel personen in bezit zijn van een toegangspas, wat kan leiden tot beveiligingsrisico's. 

Beveiligings- camera's

Een beveiligingscamera is een zeer waardevol beveiligingssysteem in de serverruimte. Op deze manier zie je direct wie zich in de serverruimte bevindt en mochten er calamiteiten of storingen ontstaan, is het makkelijk te herleiden wie er op dat moment in de ruimte aanwezig waren.

Brandveiligheid

Brand in de serverruimte wil je liever voorkomen dan genezen. Wellicht zijn uw gegevens wel veilig gesteld, echter de uitval, een dag zonder de beschikbaarheid van IT systemen, kost vaak meer dan een compleet detectie- en blusgassysteem. 

Lees hier meer over brandveiligheid.

Beveiliging van uw serverruimte is erg belangrijk
 

De beschikbaarheid en veiligheid van uw serverruimte is van groot belang. Dit houdt in dat niet alleen uw fysieke serverruimte en de monitoring ervan in orde is, maar ook dat de ruimte is beveiligd tegen onbevoegden. Wanneer deze ongewenst de serverruimte betreden, kan dit leiden tot grote schade zoals bijvoorbeeld downtime en onderbreking van de bedrijfsvoering tot gevolg.

 
 

Wij geven advies op maat 


Bij X-ICT krijgt u een advies waarbij de prijs ondergeschikt is aan de oplossing. Hoe dat kan? Wij zijn een onafhankelijke systemintegrator en kiezen uit meerdere concepten van verschillende partners.

Daardoor sluit de totaaloplossing geheel aan bij uw situatie; de (bouwkundige) omgeving waarin de ruimte wordt of is geplaatst, de huidige situatie en voorzieningen, energiebesparing en het tijdsbestek. Dit levert vaak een verrassend voorstel op! Zowel in prijs als in oplossing!

Een overzicht van alle mogelijkheden

Serverracks
Stroomvoorziening
UPS serverruimte
datacenter
X-ICT
Computervloer
Computervloer
Datacenter
Serverruimte
X-ICT
Netwerkbekabeling
Cable
Serverruimte
Datacenters
X-ICT
Koeling
Coolsystem
Koeling
Koelsysteem
Datacenter
Serverruimte
X-ICT Zwolle
Brandbeveiliging
Serverruimte
Ansul
Datacenter
X-ICT Zwolle
Beveiliging
Monitoring
Monitoring software
ICT
PIM+
PIM PLUS
Serverruimte
Datacenter
Inspectie
Consultancy
Consultancy
Onderhoud, service & support
Cases
Bekijk hier al onze cases
Show More